Yaz-Yorumla, hatta teknik direktör ol!

Benim bildiğim futbolda diplomalı teknik direktör olmak için adeta "kırk dereden su getirmek" gerekiyor!

Öyle ki, Süper Lig''de bile takımın fiili teknik direktörü olmasına rağmen, kağıt üzerinde kaydı bulunmayan çalıştırıcılar bile var.

Ancak bir de kısa yoldan, yani kestirmeden teknik direktörlük diploması olanlara bile nal toplatacak kadar işin ehli olanlar da yok değil, çok!

Daha doğrusu işin ehli, yani teknik direktör olduğunu sananlar!

Bunların başında da hiç şüphesiz ekranlarda konuşan, gazetelerde ve internet de yazanlar geliyor!

Yani öyle veya böyle, "yorumcu" ya da "yazar" diye tarif edilenler!

Öylesine teknik direktör oluyorlar ki (ille de maç bittikten, oyun oynandıktan, yani dağdaki çoban gibi bile gördükten sonra), al getir kondur mesela Trabzonspor''un başına!

Kondurulur mu?

Kondurulur!

Nasıl kondurulmasın ki?

Bırakın "onu oynatmalı idi. Bu da çıkarmalı idi" demelerini, 4-4-3''den tutun da, 3-5-2''ye kadar, hatta 1-10 sistemini bile önerecek kadar bilgi ve birikimi olanlar ekranlar ve sayfalarda cirit atıyorlar!

Hadi, "ağızdan çıkan sözü kontrol etmek biraz zordur" gerçeği ile ekran yorumcularına bir istisna tanıyalım.

Ama "söz uçar yazı kalır"ın gerçek vesikası olan yazılarda bile, haddini, hududunu bilmeyenlere, dahası cehalet ve cahilliğini gizlemeyi bile beceremeyenlere ne demeli?

Gerçi "yazmak" ile "yazar olmak" çok farklıdır. Ama tabii, bu anlayabilen, kavrayabilen, idrak edebilen için geçerlidir.

Onun için gelin siz siz olun, hududunuzun sınırlarını fazla aşıp da, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Pereria, Sergen Yalçın, Erol Bulut vs. kadar teknik direktörlüğe soyunmayın!

Mesela Kayserispor maçında forvetin arkasına kondurularak fena bir futbol sergilemeyen Abdulkadir Ömür için benim gibi, "Yeri burası" bile demeyin!

Abdulkadir''in kendisinin kenarda oynamak istediği için, açıklara sevk edildiğini bilin, öğrenin, ondan sonra kamuoyu ile paylaşın.

Demek istediğim odur ki, kimileri öyle veya böyle, bugün başarılı sayılması noktasında gerekenleri yaptığı için Trabzonspor''u zirvelerde bulunduran Abdullah Avcı''ya saldırmak için, daha çok "Avcı" olunmasın, olmayın!

Yazarın Diğer Yazıları