YDS başvurusu nasıl yapılır

YDS başvurusu nasıl yapılır
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) için hazırlanan başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından resmi sitesinde yayımlandı. Adayların gireceği sınav için tüm detaylar Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sayfasında yer alıyor. Peki, YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS ücreti ne kadar? YDS ne zaman? Soruları ve YDS hakkında tüm detaylar…

ÖSYM sınav takviminde olan YDS için süreç bugün başladı. Sınava girmek isteyen adaylar bugün başvuru yapmaya başlayacak. Adaylar sınav ücretlerini ödedikten sonra başvuruları tamamlanacak. YDS hakkındaki her şey cevaplarıyla haberimizde…

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak veya ÖSYM''nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

YDS ÜCRETİ NE KADAR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 145,00 TL olarak belirlendi. Adaylar başvuru ücretini ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresinden ya da anlaşmalı bankalarından ödeyebilecekler. Bu bankalar ise Akbank, Albaraka Türk, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Bankası.

YDS NE ZAMAN?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 18.04.2021 tarihinde düzenlenecek. Belirtilen takvime göre sonuçlar ise, 11.05.2021 tarihinden açıklanacak.

İlgili Haberler