YDS sınav giriş belgesi alma ekranı 2019

YDS sınav giriş belgesi alma ekranı 2019
ÖSYM tarafından yapılan YDS sınav giriş yerleri belli oldu. Merakla beklenen sınav giriş belgesini almak için sorgulama ekranı haberimizdedir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı YDS 2019 sınav giriş yerleri belli oldu. Peki YDS/3 giriş belgesi nasıl alınır? Yükseköğretim programlarında öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirme sisteminin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’dir. Her yıl 2 milyonun üzerinde öğrencinin geleceğine yön verdiği ve emeklerinin karşılığını aldığı sınav sistemimiz YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) olarak iki adımda gerçekleşir. Peki YDS 2019 sınavı ne zaman? YDS sınavında daha önce çıkmış sorular var mı? İşte tüm detaylar...

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA

YDS 2019 sınavına girecek olan öğrencilerin öncelikle giriş yerlerini sorgulaması gerekiyor ve belirlenen adresi çıkarmanız gerekiyor.  ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerine erişim sağlayabilirsiniz.

YDS SINAVI NE ZAMAN

YDS sınavı 02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak. YDS'ye girecek olan öğrencilerimiz için bir diğer önemli uyarı ise sınav binalarına saat 10.00'dan sonra giren adaylar alınmayacak. 

YDS SINAVINDA ÇIKMIŞ SORULAR

ÖSYM Tarafından yapılan YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında adaylar hangi konulardan sorumlu olacaklar?

Kelime – Phrasal Verb Soruları (6 Soru)
Tense – Preposition – Dilbilgisi  Soruları (10 Soru)
Cloze Test Soruları (10 Soru)
Cümle Tamamlama Soruları (10 Soru)
Çeviri Soruları (6 Soru)
Paragraf Soruları (20 Soru)
Diyalog Tamamlama Soruları (5 Soru)
Yakın Anlamlı Cümle Soruları (4 Soru)
Paragraf Tamamlama Soruları (4 Soru)
Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle Sorulara (5 Soru)

ÖSYM'DEN YDS ADAYLARINA UYARI

ÖSYM tarafından, 2 Aralık Pazar yapılacak 2018-YDS/3'e girecek adaylara, sınav binalarına girişlerin saat 10.00'da sona ereceği hatırlatıldı.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2 Aralık Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS/3) adaylarına, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.Twitter üzerinden yapılan duyuruda, 2 Aralık Pazar günü yapılacak 2018-YDS/3 adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı. Buna göre, adayların, saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara girişine izin verilmeyecek.Ayrıca, adayların, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava alınmayacak.