YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak

YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak
Merakla beklenen YDS 3 giriş yerleri belli olmasının ardından binlerce öğrenci YDS ne zaman yapılacak şeklinde soruları sormaya başladı. ÖSYM sınav takviminde YDS 3. sınavın yapılacağı günü duyurdu.

YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak sorusunun cevabı belli oldu. Binlerce vatandaş bugün YDS 3 giriş yerlerini ÖSYM'nin resmi internet sayfasından öğrendi. Hemen ardından ise sınav tarihleri merak konusu oldu. ÖSYM 2018-2019 yılının sınav takvimini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS/3) ile ilgili detaylı bilgiler ve ÖSYM'nin paylaştığı duyurular haberimizde.

YDS 3 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

02 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olan 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS/3) için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaktır.

YDS/3 SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

2018-YDS/3 adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 22 Kasım 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

YDS SINAVI İLE İLGİLİ ÖSYM'DEN ÖNEMLİ DUYURU

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Sınava başvuran adaylar, Kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. ÖSYM tarafından sınavlarla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, ÖSYM’ninİnternet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle ilgililerin ÖSYM’nin İnternet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. 6114 sayılı Kanun’un 7. maddesinin 5. fıkrası gereği sınav/yerleştirme ile ilgili açıklama veduyurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının İnternet sayfasından yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.DİKKAT! Kılavuzda yer alan ücretlerin dışında; yeniden şifre edinme, sonuçlara veya sorulara itiraz vb. nedenlerle, adaylardan alınacak diğer ücretler, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulur. Başvuru merkezleri ve bankalar tarafından, kılavuzda ve ÖSYM’nin internet sayfasında belirtilen ücretlerin dışında herhangi bir işlem için adaylardan ücret talep edilemez. Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvurusunu tamamlayan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasındaverilen şifre için ayrıca ücret alınmaz.