Ye'cüc ve Me'cüc Covid-19 mudur?

“Kur'an'da, geçmişte yaşadıklarına ve gelecekte de ortaya çıkacaklarına dair atıflar bulunan Ye'cüc ve Me'cüc, insanlardan oluşan bir topluluk, bir kavim değil de acaba insanlığın başına bela olacak, onları, sığınaklarına ve barınaklarına kapatacak bir virüs olabilir mi?”

Bu görüş araştırmacı – yazar Ömer Sağlam dostumdan geldi. İslami konulardaki yazıları ve paylaşımları ile dikkat çeken Sağlam’dan aldığım bu yazıyı aynen sunuyorum.

“Soruyu biraz daha açık soralım;

  • İncil'de Gog ve Magog,
  • Kur'an'da Ye'cüc ve Me'cüc olarak zikredilen varlıklar,
  • Koronavirüs, yani Covid-19 olabilir mi?

Kehf sûresinde Ye’cüc ve Me’cüc zaman ve mekân belirtilmeden geçmişte yaşamış bir topluluk şeklinde söz edilmekte, onların etrafa zarar verdikleri ve Zülkarneyn’in yaptırdığı büyük set sayesinde engellendikleri bildirilmektedir (18/93-97).

Enbiyâ sûresinde ise Ye’cüc ve Me’cüc’den gelecekte ortaya çıkacak bir topluluk olarak söz edilir.

Burada da yer ve zamana değinilmeden gerçek vade yaklaştığında Ye’cüc ve Me’cüc’ün önünün açılacağı kaydedilir.
Geçmişte yani Kur'an inzal olmazdan(Yeryüzüne inmesi)  önce;

  • Ad Kavmi,
  • Semud Kavmi,
  • Nuh Kavmi ve
  • Lût Kavmi gibi, birçok kavmi yok eden musibetleri,

Kur'an inzal olduktan sonra yaşanan;

  • Veba,
  • Sıtma,
  • Kolera gibi büyük salgınları,
  • Günümüzde ise yaşanan Korona salgınını dikkate aldığımızda,

Ye'cüc ve Me'cüc'ün, bir kavim ve insan topluluğu değil, bir virüs ve insanları kitleler halinde yok eden bir mikrop olabileceğini düşünüyor insan. 

Diyanet'in İslam Ansiklopedisindeki "Ye'cüc Me'cüc" maddesinde yer alan şu ifadeler özellikle dikkat çekici geldi bana:

"Ye’cüc ve Me’cüc, çevreye yayılıp zarar veren, yakıp yıkan toplulukların bir tasviridir; Kur’an, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu niteliği taşıyan toplulukların ortaya çıkacağını haber vermektedir.

Bunlar çok kalabalık bir topluluktur ve yeryüzünde fesat çıkaracaktır...

Yine kıyamet vakti gelince Ye’cüc ve Me’cüc’ün seddi yıktıktan sonra tepelerden akın edip yeryüzüne dağılacakları, gittikleri her yeri yakıp yıkacakları, insanların korkularından kalelerine ve barınaklarına sığınacakları..."

Müfessirlerin, Ye'cüc Me'cüc kavmi için kullandıkları, "seddi yıktıktan sonra tepelerden akın edip yeryüzüne dağılacakları" şeklindeki bilgilerle, bilim adamlarının günlerdir ekranlardan "Covid-19'un mutasyona uğrayarak hücrenin duvarını deldiği, kilidini açtığı" şeklinde verdikleri bilgileri yan yana koyunca bu konudaki kanaatlerim iyiden iyiye güçleniyor.

Dahası, İncil'de Gog ve Magog, Kur'an'da Ye'cüc ve Me'cüc olarak tarif edilen kavmin, birçok kaynakta;

  • Ufak tefek insanlardan oluştuğu,
  • Asya'da zuhur ettiği / edeceği,
  • Ayette geçen seddin Çin Seddi olduğu ve
  • Bu kavmin olsa olsa Çinliler olabileceği şeklinde görüşler de vardır.

Kur'an, Ye’cüc ve Me’cüc’ün, geçmişte ortaya çıkıp insanoğlunun başına bela olan ve gelecekte de yine ortaya çıkıp insanlığın başına bela olacak bir topluluk olarak tarif ettiğine göre;

  • Bu topluluk, yok olmuş, nesli kesilmiş bir kavim olamaz.

Ya bu topluluk, eğer insanlardan teşekkül eden bir topluluk ise, etkinliğini yitirmiş de olsa halen yaşıyor ve gelecekte yine güçlenecek ve insanlığın başına yine musallat olacak ya da şimdi oluyor demektir.

Yok, eğer bu kavim, eğer yok olmuş ve nesli kesilmiş bir kavim ise ve tekrar insanlığın başına bela olacaksa, bu durum, elbette inananlar için ancak mahşer sonrası olabilecek bir durumdur.

Dolayısıyla; geçmişte insanlığın başına bela olup, gelecekte de bela olacak olan Ye’cüc ve Me'cüc, çok eski zamanlardan beri ve halen varlığını devam ettiren insan dışı bir varlık, yani virüs, bakteri veya mikrop denilebilecek bir canlı olabilir.

Kovit-19'un Çin'in Vuhan kentinden çıkıp, Çin seddini ve onca dağı taşı aşıp, okyanusları aşıp dünyaya yayıldığını hatta bu virüsün, Çinliler tarafından laboratuvar ortamında üretildiği şeklindeki komplo teorisini de dikkate aldığımızda olay çok daha ciddiyet kesp ediyor ne dersiniz?

Şu yaşadıklarımıza bakınca, gel de böyle düşünme şimdi!

Kaç gündür evlere hapsolmanın tesiriyle neler düşünüyoruz gördüğünüz gibi?

Yine de şarlatanların durumuna düşmek ve "bu kesin bilgidir" demek istemem elbette.

Ben, sadece sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlerinde İnternete abanan  dostlara, bir görüş ikram etmek istedim...”

Değerli okurlarım,

İlahiyat uzmanları bu konuda görüşlerini bana gönderirlerse sevinirim.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları