Yediiklim Yayınevi'ndeki polis aramasından ilk görüntüler

Yediiklim Yayınevi'ndeki polis aramasından ilk görüntüler
Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulu, KPSS ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında Yediiklim Yayınevi'ne ait iki binada arama başlatıldı. Aramadan ilk fotoğraflar.

KPSS''deki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürülmüştü. Bu iddia üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu''na (DDK) inceleme talimatı verdi, gece yarısı da ÖSYM Başkanı''nı görevden aldı. Ayrıca DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu. 

DDK Başkanı Yunus Arıncı ise Odatv’ye yaptığı açıklamada, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan YÖK Başkanı Erol Özvar, "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmıştır" paylaşımında bulundu.

ARAMA VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açtı.

Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınevi''ne ait Kızılay ve Ostim''deki iki adreste arama başlattı.

Aramada polisin, burada bulunan dijital materyal ve tüm KPSS dokümanlarından birer nüsha aldığı öğrenildi.

ARAMADAN FOTOĞRAFLAR

 

İlgili Haberler