Yemen'de şiddetli çatışma!

Yemen'de şiddetli çatışma!
Yemen'in Taiz kentinde çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları araşında çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

HSG İLE HUSİLER VE SALİH YANLILARI ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in Cebel Han ile Es-Seyahi bölgelerinde HDG ile Husiler ve Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı, çatışmalarda direniş güçlerinden 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Husiler ve Salih yanlılarından ise 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı ifade edildi.

ZENCEBAR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ

Yemen'de Halk Direniş Güçleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ve olaylarda 29 kişi öldü, 26 kişide yaralandı. Yemen ordusu ise Zencebar'da sokağa çıkma yasağı ilan etti.

13 ÖLÜ, 26 YARALI

HDG güçleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında Taiz kentinin kuzeyinde çıkan çatışmalarda, 11 militan ve 2 HDG üyesinin öldüğü 15 militan ile 11 HDG üyesinin yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıklarına göre Taiz'in Es-Salv ilçesinde Husilerin döşediği mayının infilak etmesi sonucunda bir çocuk hayatını kaybetti.

9 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

SABA resmi haber ajansında yer alan haberde ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının, Taiz’in kuzeybatısına düzenlediği iki saldırıda, 9 sivilin öldüğü belirtildi.

HDG’nin El-Beyda İl Basın Merkezi Müdürü Mustafa el-Beydani, yaptığı açıklamada, HDG üyelerinin Husi militanlara düzenlediği pusuda, 6 militanın öldürüldüğünü ifade etti.