Yeni Akit’ten çocuk gelinin önün açma çabası

Yeni Akit’ten çocuk gelinin önün açma çabası
Çocuk gelin vakaları ve yasa dışı evliliklerin gündemden düşmediği şu günlerde hükümete yakın Yeni Akit gazetesinin, yaşanan olayları normalleştirmesi ve hapis cezası alan sözde mağdurlar hakkında af talep etmesi dikkat çekti.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Yeni Akit gazetesi, birinci sayfasından büyük yer vererek anons ettiği haberinde çocuk gelin vakaları hakkında bir skandala imza attı.

Gazetenin 18 yaş altı genç kızlarla evlenen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen kişileri ‘genç evliler’ diyerek masum gibi göstermeye çalışması ve af çağrısında bulunması dikkat çekti.

“AKP O DÜZENLEMEYİ YAPACAKTI…”

Faruk Arslan imzalı haberde, sözde mağdur ailelerle bir araya gelen gazete, yaşanan skandallara karşı duruş sergileyen medya ve yayın kuruluşlarına da ateş püskürdü.

2016 yılında Ceza Muhakemesi Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısı ile AKP hükümetinin çocuk evlilik skandallarında tutuklanan kişilerin sözde mağduriyetlerini gidermek için harekete geçtiğini hatırlattı. Haberde AKP’nin 18 yaşın altında evlenme sonucu alınan hapis cezalarını kaldırmayı öngördüğünü ancak ilgili maddenin Meclis'te ve basında tepkiye neden olduğu için geçirilemediğine de yer verildi.

Gazete ayrıca 18 yaş maddesinin çocuk gelin skandallarını artıracağını savunanları da “aile düşmanlığı” ile suçladı. Haberde AKP’nin gelen tepkilere aldırış etmeksizin ilgili maddeyi Meclis’ten geçirmesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

DÜZENLEME RAFTA

Skandal haberde dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, öncülüğünde hazırlanan ‘cinsel istismar’ düzenlemesine göre 18 yaş altı evlilik yapan ve ‘tecavüz’ suçlaması ile 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılan binlerce sözde mağdurun sorunun giderileceğine yer verilirken ilgili maddenin halen rafta olduğuna dikkat çekildi.

İşte Yeni Akit’in bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler