Yeni askerlik sistemindeki o maddeye tepki

Yeni askerlik sistemindeki o maddeye tepki
Bayramdan önce kabul edilmesi beklenen yeni askerlik siteminde Cumhurbaşkanına ucu açık bir şekilde askerlikten muafiyet tanıma yetkisi verilmesine İYİ Parti'den tepki geldi.

Askerlik sistemine ilişkin yeni düzenlemenin bayramdan kabul edilmesi beklenirken, yeni yasada Cumhurbaşkanına ucu açık bir şekilde askerlikten muafiyet tanıma yetkisi verilmesi dikkat çekti. 

Yasada “özel durumlarda muafiyet ve erteleme” başlığı altında cumhurbaşkanına askerliğini yapmayanlara muafiyet tanıma yetkisi veriliyor. 

Söz konusu maddeye tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Bunlar milis mi olacaklar? Olacaksa nerede kime karşı kullanılacaklar?" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı'nı konuk edecek Dide Arslan'a çağrıda bulunan Çıray, "Sn @arslandidem sorar mısınız;45. Madde'nin 2. Fıkrası ne anlama geliyor? Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalar nereler? Gönüllü devlet görevi ne olabilir? Bunlar milis mi olacaklar? Olacaksa nerede kime karşı kullanılacaklar Bu kanun maddesi keyfilik ortaya çıkarmayacak mı?" dedi.

İlgili Haberler