Yeni doğan kuzunun yüzünü görünce neye uğradığını şaşırdı. Sahibi ahıra girdiğinde şok oldu. Türkiye’de dünyaya geldi

Yeni doğan kuzunun yüzünü görünce neye uğradığını şaşırdı. Sahibi ahıra girdiğinde şok oldu. Türkiye’de dünyaya geldi
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde besicilik yapan Adnan Elma’ya ait koyun, ağzı burnunda olan bir kuzu doğurdu. Kuzuyu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde besicilik yapan Adnan Elma’ya ait koyun, ağzı burnunda olan bir kuzu doğurdu. Kuzuyu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde Adnan Elma’ya ait ahırda dünyaya gelen kuzu, görenleri şaşkına uğrattı. Şarköy'ün Şenköy Mahallesi'nde besicilik yapan Adnan Elma'ya (48) ait koyunun doğurduğu iki kuzudan birinin yüz şekli görenleri şaşırttı. Burnu ağzının içinde dünyaya gelen kuzu, sahibi tarafından kesilerek imha edildi.

“BU TÜR ANORMAL DURUMLAR ORTAYA ÇIKAR”

Genetiği bozuk dünyaya gelen kuzuyu inceleyen veteriner hekim Onur Kemer, soruna koyunun gebeliği sırasında kullanılan ilaçların neden olduğunu söyledi. Hayvanlarda genetik olarak farklı doğumlara çok sık rastlanıldığını hatırlatan Kemer, "Gebelikte beslenme önemli. Koyunun gebeliği sırasında kullanılan ilaçlar ile beslendiği kimyasal katkılı gıdalara bağlı olarak bu tür anormal durumlar ortaya çıkar.  Genetik faktörler ise en önemli sebeptir" dedi.

Kemer, çevresel ve genetik faktörler ile doğum sırasında kullanılan ilaçların yavrularda bu tarz yapısal bozukluklara neden olduğunu kaydetti. Kemer, kuzularda en fazla kas ve sinir sistemi ile gözlerinde sorun olan doğumla karşılaştıklarını hatırlattı.

sarkoyde-agzi-burnunda-dogan-kuzu-sasirtti-6787-dhaphoto3.jpgsarkoyde-agzi-burnunda-dogan-kuzu-sasirtti-6787-dhaphoto1.jpg

sarkoyde-agzi-burnunda-dogan-kuzu-sasirtti-6787-dhaphoto2.jpg

 

İlgili Haberler