Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal oldu

Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde üçüncü tur sonuçları geldi. Gelen sonuçlara göre AKP'nin Başkan adayı Mevlüt Uysal İBB Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 22 Eylül'de istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanı bugün seçiliyor.

CHP’nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu (solda) AKP’nin adayı ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu göstermişti. AKP'nin adayı da bugün belli oldu. AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İBB Başkanlığı koltuğu için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday gösterdiklerini duyurdu.

SEÇİM GERGİN BAŞLADI

Tüm üyeler seçim için İBB’nin Meclis salonuna girdi. Bu esnada ise protokolde kendilerine yer ayrılmayan CHP’li milletvekilleriyle AKP’liler arasında tartışma çıktı.

İtişmeye kadar varan tartışma daha sonra yatıştırıldı. AKP ve CHP İl başkanları tartışmanın ardından protokole oturdu.

İLK TURDA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilk turda seçilemedi. İlk turda Mevlüt Uysal 179 oy, Ekrem İmamıolu 126 oy aldı.

2. TURDA DA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başkanlık seçiminde ikinci tur oylama da tamamlandı. AKP’nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. Böylece ikinci tur oy verme işlemi tamamlandı. Sonuçlar neticesinde üçüncü tur oylamaya geçilecek.

Yeni belediye başkanının belirlenmesi için 207 oy gerekiyor fakat üye sayısı olarak çoğunluğu elinde bulunduran AKP’nin üye sayısı, bu rakama ulaşmıyor. Eğer CHP veya AKP’den biri, ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse yeni başkan 3. turda belirlenecek ve 156 oy gerekecek.

İlk iki turda adaylardan biri, Meclis üyelerinin 3’te 2 çoğunluğunun oyunu alamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi.

YENİ BAŞKAN MEVLÜT UYSAL OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde üçüncü tur sonuçları geldi. Gelen sonuçlara göre AKP'nin Başkan adayı Mevlüt Uysal İBB Başkanı oldu.

İlgili Haberler