Yeni Malatyaspor - Galatasaray 2-5 (Maç özeti)

Yeni Malatyaspor - Galatasaray 2-5 (Maç özeti)
Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, 0-0'ın rövanşında Yeni Malatyaspor'u 5-2 mağlup etti ve finalde Akhisarspor'un rakibi oldu.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 0-0'ın rövanşında fırtına gibi esen Galatasaray, sahadan 5-2 galip ayrıldı ve finalde Akhisarspor'un rakibi oldu.

Galatasaray'a finali getiren goller, Linnes, Onyekuru (2), Feghouli, Mitroglou kaydetti. Malatyaspor'un golleri ise Aleksic ve Mina'dan geldi.

MAÇ ÖZETİ

Galatasaray. 5. dakikada Martin Linnes'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray'da 32. dakikada sakatlanan Marcao yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu. Galatasaray 39. dakikada Feghouli'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. Yeni Malatyaspor Aleksic'in 45+14'te kaydettiği golle skoru 2-1 yaptı. Onyekuru'nun 58. dakikadaki golüyle Galatasaray durumu 3-1 yaptı. Onyekuru 74. dakikada skoru 4-1'e getirdi. Kostas Mitroglou, organize atakta boş kaleye topu gönderdi ve skor 5-1 oldu. Mina'nın kafa golüyle skor 5-2 oldu.

Sarı-kırmızılılar, finalde Akhisarspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in iki sarı kırmızılı takımı daha önce 4’ü lig, 1'i ise kupa olmak üzere 5 karşılaşmada karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2'sini Evkur Yeni Malatyaspor, 2'sini ise Galatasaray kazanırken, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray ilk olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlandı. İki takım bu sezon Süper Lig’de bir kez daha karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-0 üstün tamamladı. Sezonun ikinci yarısında 6 Nisan’da İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise Galatasaray 3-0 kazandı. Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 2 Nisan’da İstanbul’da Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşılaştı. Mücadele 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Ligde 4 büyüklerin üçünü iç sahada deviren ve tarihinde ilk defa yarı final oynayan Malatya temsilcisi, Galatasaray'ı da eleyerek finale yükselmek istiyor.

TRİBÜNLER DOLDU

Süper Lig'de 59 puanla 2'nci sırada yer alan Galatasaray ile ligin 8'inci sırasında bulunan Yeni Malatyaspor'da taraftarlar bu maça yoğun ilgi gösterdi. 27 bin 500 kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki karşılaşmada ev sahibi taraftarları için ayrılan 24 bin 500 kişilik kontenjanda 24 bin bilet satılırken, deplasman ekibi için ayrılan 1287 kişilik koltuğun bileti tükendi. Böylelikle tribünler boş kalmadı.