Yeni Malatyaspor kalecisine Slovenya’da ırkçı saldırı

Yeni Malatyaspor kalecisine Slovenya’da ırkçı saldırı
Yeni Malatyaspor'un Olimpija Ljubljana ile deplasmanda karşılaştığı UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme rövanş maçında rakip takım taraftarları tarafından Malatyaspor kalecisi Fernolle'e ırkçı saldırıda bulunuldu.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme rövanş maçında Slovenya’da Olimpija Ljubljana ile karşılaşan ve 1-0 galip gelerek tur atlayan Yeni Malatyaspor’da kaleci Farnolle’ye ırkçı saldırı yapıldığı öğrenildi. Karşılaşmanın ardından TRT Spor’a açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, kaleci Fernolle’in soyunma odasında ağladığını söyledi. Sergen Yalçın, konuşmasında “Kalecimize burada ırkçılık yapıldı” dedi.

Sergen Yalçın, “Müsabakanın üzücü anları oldu. Kalecimize yapılan ırkçı bir saldırı var. Çocuk soyunma odasında ağladı. Maymun hareketi yapmışlar. Avrupa’da bunun olmasını yadırgadık” ifadelerini kullandı.

Maçın hakemlerini de eleştiren Sergen Yalçın “Hakemler maçı iğrenç yönetti. Böyle hakemler ile turu geçmek büyük başarı” şeklinde konuştu.

FARNOLLE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Konu ile ilgili konuşan Farnolle, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

“Maç içinde olabilecek olaylara karşı her futbolcu hazırlıklıdır. Ben de öyleyim. Futbolda baskı her zaman olacaktır. Ancak maçtan sonra utanç duyulacak hareketler vardı. Onun için bu tarz hareketleri kınıyoruz. Belki bu ülkeye mal etmemek gerekiyor ama bunu yapan insanların utanması gerekiyor. Çünkü biz buraya futbol oynamaya geliyoruz, insanlara bir şölen sunuyoruz. Beyaz ya da Afrikalı ayırımı yapmak çok kötü bir şey. Utanç duyulması gereken bir şey… Maç esnasında oyuna konsantre olduğum için ırkçı saldırıları kafama takmadım. Maçın ardından ise duygusal bir boşalma yaşadım.”

fernolle.jpg

Taraftarların davranışını anlatan Farnolle’ün sözlerinden etkilenen takım tercümanı Damir Ibric, açıklamanın devamını çevirmek istemediğini söyledi. Ibric, “Bunu çevirmek istemiyorum. Bu utanılacak bir şey. İnsanlara örnek olacak bir şey değil. Olayı kınıyorum. Utanç duymaları gerektiğini düşünüyorum. Farnolle, ne yapıldığını söyledi. Onun söylediklerini çevirmek istemiyorum çünkü hiçbirini hak etmedi” ifadelerini kullandı.