Yeni MKYK, tabanın beklentisini karşılamadı!

Yeni MKYK, tabanın beklentisini karşılamadı!
AKP’ye yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP’nin yeni A takımını Yeniçağ’a değerlendirdi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Partinin en üst karar organı olan MKYK, tabanın beklentilerini karşılamadığını ifade eden Kulat, “İlk araştırmalarımıza göre AKP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin, bu değişiklikten tatmin olmadığı görülüyor” diye konuştu.

AKP olağanüstü kongresinde, gözler parti yönetiminde yapılacak değişiklikteydi. Herkesin cevabını aradığı soru ise, “Yeni yönetim beklentileri karşılar mı?” ve “Oy kaybının önüne geçebilecek mi” oldu. MAK Danışmanlığın sahibi Kulat, kongre sonrası yaptığı araştırmanın ilk sonuçlarını Yeniçağ’a açıklayarak, beklentinin karşılanmadığını belirtti.

Kulat, şunları söyledi: “Yeni oluşturulan MKYK ile tabanın beklentileri mi karşılandı? Yoksa yukarının beklentileri mi karşılandı? şeklinde ikiye ayırmak gerekir. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki yukarının beklentilerini karşılamamış olsa bu değişiklikler yapılmazdı.

Bu değişikliklere yönelik şuan için bir çalışma yürütüyoruz. Sahadan gelen ilk sonuçlar, AKP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin bu değişiklikten tatmin olmadığını gösteriyor. Elimize gelen ilk bulgular daha fazla değişiklik beklendiği yönünde. Zaten yeni MKYK listesine bakıldığında birkaç yeni isim dışında hepsi bildiğimiz isimler.”

“AKP’de beklenen değişiklik neydi?” sorusuna da cevap aradıklarını aktaran Kulat, vatandaşların FETÖ ile irtibatlı olduğunu düşündüğü isimlerin tasfiyesi olduğunu söyledi. Kulat, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetin ısrarla üzerinde durduğu bir FETÖ mücadelesi var.

Şu anda Türkiye’de 100 binin üzerinde insan FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle işinden atılmış ya da hapse girmiş durumda. Vatandaş, ’Benim oğlumdan, kızımdan daha fazla FETÖ ile irtibatlı olduğunu düşündüğüm
bir kısım kişiler siyasetin hala içinde’diyor.”

2019 seçimlerinde AKP’nin MHP ve HDP tabanlarını diri tutmak için bir A takımı kurması gerektiğine vurgu yapan Kulat, “MKYK da bu amaçla kurulmuş olmalıydı. Bahsettiğimiz tabanlara heyecan katacak isimleri yeni yönetimde göremedik. AKP’nin daha fazla fire vermemesi, aynı zamanda MHP ve HDP tabanlarına da şirin görünecek isimler olması lazımdı. Referandumda yaşanan oy kaybının önüne geçebilecek isimlerin yeterince yer almadığı kanaatindeyim. Muhtemelen bu açık kabinede gidereceklerdir diye düşünüyorum” dedi.

İlgili Haberler