Yeni nesil Core i3 işlemciler için heyecan veren sızıntı

Yeni nesil Core i3 işlemciler için heyecan veren sızıntı
Intel ile AMD arasındaki rekabet her zaman kullanıcıya bir artı olarak yansımıştır. AMD’nin son zamanlarda çıkardığı fiyat/performans işlemcileri ile Intel’i tahtından ettiğini söylenebilir.

Intel yeni nesil Core i3 işlemcilerinde iş parçacığı sayısını artıracak.AMD’nin uygun fiyatlı işlemci modellerine karşı hamle yapan Intel, daha önce belirli işlemci modellerinin fiyatlarını aşağı çekmişti. Şimdi ise yeni hamlenin iş parçacığı sayısında olacağı söyleniyor. Konuyla ilgili Twitter üzerinden bir sızıntı ortaya çıktı.

Taylandlı Twitter kullanıcısı TUM_APISAK‘ın tweetinde işlemcinin detaylarının bulunduğu bir resim görünüyor.

ekran-alintisi-732.jpg

Shiftdelete.net'in haberine göre, atılan tweette 10. nesil i3 işlemcinin 3.6 GHz’lik bir hıza sahip olduğu görülüyor. Ancak en önemli nokta ise işlemcinin 4 çekirdeğe ve 8 işlem parçacığına sahip olması. Bu sızıntı doğruysa ve işlemcinin fiyatı, muadili olan AMD işlemcilerinden düşükse, piyasada liderlik konumuna geçebilir.

9. nesil Core i3‘ler 4 çekirdeğe ve 4 işlem parçacığına sahiplerdi ve fazla başarılı olamadılar. Anlaşılan şirket, yeni bir işlemci ile piyasayı domine etmeyi planlıyor.

9. nesil çıkmadan önce iddialar ortalığı kasıp kavurmuştu. 6 çekirdekli ve 12 işlem parçacıklı Core i5 işlemcilerin, 8 çekirdekli ve 16 işlem parçacıklı Core i7 işlemcilerin 10 çekirdekli ve 20 işlem parçacıklı i9 işlemcilerin çıkacağına dair spekülasyonlar ortalıkta dolanıyordu. Ancak söz konusu işlemcilerin belirtelen özelliklerle satışa çıkmaması teknoloji seveleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Çıkan 9. nesil işlemcilerden, sadece i9‘da Hiper işlem parçacığı bulunuyor. Hiper iş parçacığı, Intel’in eş-zamanlı çoklu iş parçacığı olarak adlandırdığı şeydir. Bu, işlemcilerde bulunan fiziksel çekirdeklerin sanal işlere bölünebileceği anlamına gelir.

Comet Lake işlemcilerin 2020’nin başlarında ortaya çıkması bekleniyor.