Yeni parti için AKP benzetmesi

Yeni parti için AKP benzetmesi
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen gazeteci Fehmi Koru, yeni siyasi parti iddialarını yeniden alevlendirecek bir yazı yazdı.

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sahne arkasında olacağı yeni parti iddialarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Koru, “Kamuoyu yoklamaları da, hiç değilse benim gördüklerim, yeni parti beklentilerinin geçmişte hiç olmadığı kadar günümüzde yükseldiğine işaret ediyor. Bu hava da, iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın, şu andaki siyaset ortamından mutsuz olanların sayısının, mutlu olanları geçmesine ve siyasetin yenilenmesi arzusunun kökleşmesine yol açıyor” ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ NEDEN İHANET SAYILSIN?

Koru, AKP’nin kuruluşundan önce, 2000 yılında da bugünküne benzer bir ortamın yaşandığına vurgu yaparken, “2000 yılında var olduğunu bildiğimiz ortamın benzeri bir durum bugün kendisini hissettiriyor. Bendeki kanaatlerle siyasetin iktidara dönük yüzündeki çelişme de bu noktada başlıyor” dedi.

AKP ve MHP cephesinden, yeni parti iddiaları için yapılan ‘ihanet’ açıklamalarına da değinen Koru, “Zaten çok sayıda olan partiler arasına yeni birinin katılması neden ‘ihanet’ sayılsın ki?” ifadelerini kullandı.