Yeni parti iddialarına cevap verdi

Yeni parti iddialarına cevap verdi
Bir süredir yeni parti kuracağı iddiaları gündemde olan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da katıldığı iftarda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yeni parti iddialarına da cevap verdi.

Diyarbakır’da Gönül Köprüsü Platformu’nun düzenlediği iftara katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, programdaki konuşmasına, Diyarbakır’a gelişi öncesinde bazı basın yayın kuruluşunda, ‘Diyarbakır’da parti kuracak’ şeklinde tartışmaların yaşandığına değinerek başladı.

Diyarbakır’a gelişiyle ilgili çok farklı yorumların yapıldığına dikkat çeken Davutoğlu, “İki haftadır ulusal ve yerel basında yorumlar yapılıyor. Çok basit bir şekilde cevap vermek istiyorum. Bizim, Diyarbekir’e gelişimiz için herhangi bir bahane ve gerekçeye ihtiyacımız yoktur. Diyarbekir bizim yüreğimizde her daim mevcuttur. Diyarbekir’e gelişimizi özel anlamlar yüklemeye çalışanlar, eleştirmeye kalkanlar bilsinler ki, Diyarbekir yüreğimizin içindedir. Biz, Diyarbekir’i biliriz, Diyarbekirliler de bizi bilir. Bilsinler ki, Diyarbekir’in muhabbeti biz de hiç eksilmedi, hiç eksilmez. Bir devlet adamı olarak iki elim kanda olsa size söz veriyorum, nasıl Mekke, Medine ve Kudüs’ten gelen bir davet reddedilmeyecekse Diyarbakır’dan gelecek bir daveti de hiçbir zaman açıkta ve boşta bırakmayacağım” dedi.

Sur ilçesinde düzenlenen iftar programına Davutoğlu’nun yanı sıra AKP eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Cuma İçten, AKP Diyarbakır eski İl Başkanı Aydın Altaç, kanaat önderleri, kentte çeşitli alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İlgili Haberler