Yeni partinin tarihi belli oldu

Yeni partinin tarihi belli oldu
Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının geçtiği yeni partinin sonbaharda kurulacağı iddia edildi. 23 Haziran seçimlerinin ardından sürecin hızlandığı belirtildi.

Seçim sürecinde de sık sık gündeme gelen yeni partide, AKP’nin yerel seçimlerin ardından İstanbul’la ikinci bir darbe almasıyla çalışmaların hızlandığı belirtildi.

Reuters’te yer alan habere göre, ismini açıklamayan bazı yetkililerin, "Babacan ve Gül büyük ihtimalle bu sonbaharda yeni parti kuracak" dediği belirtildi.

Son dönemde yeni bir parti kurulacağı ve kurucu üyeler arasında da eski başbakan yardımcısı Ali Babacan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacağı konuşulurken ismini vermeyen yetkililer sürecin detaylarını paylaştı.

Babacan’a yakın olduğunu söyleyen danışmanlarından birinin, “Babacan ve Gül bu sonbaharda büyük ihtimalle parti kuracak” dediğini aktaran ajans bu kişinin oluşacak yeni partinin politikasının AKP’nin ilk dönemine benzeyeceğini vurguladı. Konuyla yakından ilgilenen bir diğer danışman ise, bu iki ismin parti kurmayı 6 aydır düşündüğünü fakat 31 Mart seçimleri sonrasında buna hız verdiğini aktardı.

'DAVUTOĞLU ŞU AŞAMADA YOK'

Babacan ve Gül’den doğrudan yorum alamazken danışmanlardan biri, partinin nasıl finanse edileceğine dair bir açıklama yapmadığını vurgulandı. İsmini açıklamayan yetkili, şu an yapılan görüşmelerde mevcut AKP vekillerinin ve diğer siyasetçilerle birlikte akademisyenlerin de olduğunu söyledi.

İsmini açıklamayan bir AKP’li yetkili ise, “Babacan güçlü ve saygı duyulan bir figür” dedi. AKP’li yetkili partinin seçim sonucunun sorumluluğunu alması gerektiğini söylerken, “Hem ülkeyi yönettiğimiz hem de insanlarla olduğumuz eski siyasetimize geri dönmeliyiz” dedi.

Babacan’ın danışmanı, AKP’nin meclisteki bazı vekillerinden destek aldıklarını söylerken, kaç kişi olduğunu belirtmedi. Yetkili, “Birkaç sürpriz önemli destekçi beklediklerini” söylerken bir isim vermedi. Öte yandan konuya ilişkin konuşan Davutoğlu’na yakın bir kaynak, şu aşamada kurulması planlanan yeni partiye katılmayacağını öne sürdü.

İlgili Haberler