Yeni Şafak, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ı hedef gösterdi

Yeni Şafak, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ı hedef gösterdi
Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ve MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan'ı hedef gösterdi.

Suriyeliler, Mersin'in Tarsus ilçesinde istedikleri ilaçları bulamadıkları için bir eczaneyi basarak savaş alanına çevirmişti. Ellerinde taşlar ve sopalarla eczane çalışanlarına saldıranlar, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan da saldırının haberini sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

HEDEF GÖSTERİLDİLER

Yandaş Yeni Şafak gazetesi, Özdağ ve Oğan'ı hedef gösterdi.

Gazetenin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Eczanenin basma görüntüleri yayınlandı ve "Eski Milletvekili Sinan Oğan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Suriyeli mültecileri hedef haline getirdi. İki siyasetçi de Mersin'de nöbetçi bir eczaneye yapılan saldırıyı ırkçı ve kışkırtıcı bir dille sosyal medyadan paylaşarak mültecileri hedef aldı" ifadeleri kullanıldı.

3-624.jpg

ÖZDAĞ VE OĞAN'DAN ÇOK SERT CEVAP

Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'dan Yeni Şafak gazetesine çok sert cevap geldi.

Oğan, gönderiye cevap vererek "Gazetecilik şerefiniz, gazetecilik ahlakınız varsa bugün İHA'nın servis ettiği ve olayı organize eden ve basan Suriyelinin sınır dışı edildiğini yazar ve özür dilersiniz. Yoksa kul hakkına girdiğiniz için öbür dünyada iki elim yakanızda olacak" ifadelerini kullanırken, Özdağ da "Mersin'de eczane baskınının Suriyeliler ile ilgisinin olmadığını iddia edenler, haberi okuyun ve utanın" şeklinde paylaşımda bulundu.

1-20180704163326.jpg2-943.jpg

İlgili Haberler