Yeni salgın Adenovirüs nedir? Adenovirüs nasıl bulaşır? Adenovirüs belirtileri neler? Korona kadar yayılabiliyor

Yeni salgın Adenovirüs nedir? Adenovirüs nasıl bulaşır? Adenovirüs belirtileri neler? Korona kadar yayılabiliyor
Korona virüs salgınıyla hızla yayılırken, uzmanlardan bir uyarı daha geldi. Korona kadar hızla yayılan adenovirüs merak konusu oldu. Peki adenovirüs nedir? Adenovirüs nasıl bulaşır? Adenovirüs belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Korona virüs salgını hızla yayılmaya devam ederken, uzmandan adenovirüs uyarısı geldi. İşte korona virüs kadar hızlı yayıldığı belirtilen virüse karşı yapılması gerekenler..

ADENOVİRÜS NEDİR?

Çift sarmallı bir DNA genomu içeren bu zarfsız virüsler eğer doğru zamanda tedavi edilmezse sonucu ölümle sonuçlanabilen çok ciddi bir hastalık olarak ifade ediliyor. Uzmanlar son günlerde değişen mevsimle beraber çok sayıda kerato-konjonktivit vakalarının artığını bildirdi. Peki, Adenovirüs nedir, tedavisi var mı? Adenovirüs belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İşte merak edilen tüm bu detaylar...

ADENOVİRÜS NASIL BULAŞIR?

Adeno virüslerin korona virüs kadar hızlı yayılırken, bireyden tüm aile fertlerine bulaşabiliyor. Bu hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemler diğer tüm bulaşıcı hastalıklar ile benzerdir. Farklı olarak adeno virüslerin daha çok temasla bulaştığı belirtiliyor.

Bu nedenle hijyen kurallarına riayet edilmesi, kişisel eşyaların ortak kullanılmaması ve sık el yıkanması bu hastalıktan korunmak için özellikle dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

ADENOVİRÜS NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR? ADENOVİRÜS TEDAVİSİ VAR MI?

Öksürük, ateş, burun akıntısı, baş ağrısı gibi aslında korona virüs semptomlarına büyük benzerlik gösteren bulgularla insan vücudunda etkisini gösteren bu virüsle ilgili uzmanlardan uyarı peş peşe geldi. Tüm dünyanın Kovid-19 salgını ile mücadelesi sürerken bu kapsamda kişilerin diğer ortaya çıkan bu salgınlara karşı da tedbir almaları gerektiği ifade edildi.