Yeni yasama yılına İYİ Parti damgası

Yeni yasama yılına İYİ Parti damgası
TBMM çalışmalarında İYİ Parti Grubu dikkat çeken performans sergiliyor

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Yasama faaliyetlerinin kısa süre önce başlamasına rağmen İYİ Partili milletvekilleri etkin muhalefetin gereğini yerine getiriyor. Şuana kadar 248 soru önergesi veren İYİ Parti milletvekilleri, 20 kanun teklifi ve 9 kez Meclis Araştırması kurulması yönünde adım attılar.

İYİ Parti milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri arasında 7 milyon 2 yüz bin kişiyi direkt ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü, emniyet ve sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin ödenmesine gibi konular yer alıyor. Aynı zamanda İYİ Parti Grubunun, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması, ekonomik krizle mücadele ve Türk Telekom için istediği Meclis Araştırması önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedilen konu başlıklarından sadece bazıları. 

İYİ Partili milletvekillerinin verdiği kanun tekliflerinin bazıları şöyle:

"Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi, emniyet, sağlık ve diyanet çalışanlarının ek göstergelerinde değişiklik yapılması. Alacağını tahsil edemeyen nafaka alacaklılarının haklarının korunmasına dair kanun teklifi. 657 sayılı devlet memurları kanununda eşit işi yapanların eşit haklara sahip olmasına dair kanun değişikliği teklifi. Tabii afetlerde zarar gören çiftçilere destekleme yapılmasına dair kanun teklifi. Emeklilere elektrik, su ve doğalgazda indirimli tarife uygulanmasına dair kanun değişikliği teklifi."

İYİ Parti Milletvekillerinin TBMM Başkanlığı'na verdiği, ancak AKP ve MHP oyları ile reddedilen 9 adet Meclis Araştırma Önergesi ise şöyle;

"Tekirdağ Çorlu İlçesi Sarılar Köyü mevkiinde meydana gelen tren kazasının araştırılması. FETÖ'nün gerçekleştirdiği kalkışmanın siyasi ayağının araştırılması hakkında araştırma önergesi. Ordu'da yaşanan sel felaketinin neden ve sonuçlarının araştırılması. Döviz kurundaki artışların önlenmesi, ekonomik kriz ile mücadele, ekonomik çözüm modeli geliştirilip uygulanması hakkında araştırma önergesi. KPSS' ye giren bazı adayların teknik bir hatadan dolayı yaşadıkları mağduriyet. Türk Telekom' un 21 yıllığına OTAŞ'a devredilmesi sonucunda yönetim krizi oluşması. Şarbon hastalığı vakaları araştırılmasına yönelik araştırma önergesi."