Yeniçağ Gazetesi defalarca yazdı... Yeniçağ Gazetesi haklı çıktı!

Yeniçağ Gazetesi defalarca yazdı... Yeniçağ Gazetesi haklı çıktı!
Yeniçağ Gazetesi, yangın söndürme uçaklarını defalarca gündeme getirmişti. Yaz aylarında ciddi ihtiyaç duyacağımızı, Türk Hava Kurumu'na yapılan usulsüz atamaları, ihaleye sokulmamasını, bakımları yapılmış uçuşa hazır uçakların hangarda çürümeye yüz tuttuğunu...

Yeniçağ Gazetesi yetkilileri aylar öncesinden uyarmıştı...

Yangın birçok ile yayılınca ve kontrol etmek zorlaşınca akıllara yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığı sorusu geldi. Türk Hava Kurumu (THK) tarafından operasyonları yönetilen 20 hava aracının Manavgat''taki dahil ülkenin her bölgesinde devam eden yangınlara ara vermeden müdahalede bulunduğu açıkladı. Ancak bunlar arasında sadece 3 uçak bulunuyor. Söz konusu üç uçaksa Rusya''nın yardım için daha önceden yolladığı 3 adet Beriev Be-200 uçağı.

Rusya''dan kiralanan 3 uçak için günlük 1 milyon 300 bin lira harcanıyor.

Oysa Türk Hava Kurumu''nun hangarda bekleyen birçok yangın söndürme uçağı var. Türk Hava Kurumu yangın uçakları üç yıldır devre dışı bırakılıyor. 3 yıldır  THK yangın söndürme uçakları  Tarım ve Orman Bakanlığı ihalelerine alınmıyor.

Yıllardır başarıdan başarıya koşan uçakların su taşıma kapasitesi 4 bin 900 litre iken Orman Bakanlığı ihaleyi 5 bin Litre üzerinden çıkarak 100 litrelik fark yüzünden THK uçaklarını ihale dışı bıraktı.

Şu anda THK''nın hangarlarında 6 uçak bulunuyor. Bu 6 uçağın 2''si bakıma muhtaç ama 4''ü su doldurulup hemen müdahale edebilir.
 

Türk Hava Kurumu, Türkiye''de havacılık sanayisini kurmak; askerî, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925''te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Geçtiğimiz yıllarda yolsuzluk iddiaları ile gündeme kuruma, 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

 

İlgili Haberler