Yeniçağ yazarı Mehmet Faraç, Erdoğan'ın amacını açıkladı

Yeniçağ yazarı Mehmet Faraç, Erdoğan'ın amacını açıkladı
Yeniçağ Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılan vatandaşlar için kullandığı 'sürtük' kelimesi üzerine Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti Meclis grup toplantısında Gezi Parkı eylemcileri için, ''''Eşkıyalar, teröristler. Bunlar çürük, bunlar sürtük'''' ifadelerini kullanmıştı. Olayın yankıları sürerken bir tepki de Yeniçağ Gazetesi yazarı Mehmet Faraç''tan geldi. Öte yandan ''sürtük'' ifadesinin Erdoğan''ın orijinal konuşma metninde yer aldığı da ortaya çıktı. 

CUMHURBAKANLIĞI SİTESİNDE MEVCUT

Erdoğan''ın parti grup toplantı konuşmalarının Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer aldığı biliniyor. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yüklenen konuşma metni grup konuşmasında ''sürtük'' ifadesi yer aldığı ortaya çıktı. Erdoğan''ın metin dışına çıktığı ve kendi yorumunu yaptığı demeçler, Cumhurbaşkanlığı sitesi orijinal metninde yer almıyor.

''Halen aklım almıyor'' diyerek duruma tepki gösteren Yeniçağ Gazetesi yazarı Mehmet Faraç ise, ''''Cumhurbaşkanı ''sürtük'' sözcüğünü nasıl kullandı? Prompterdan konuştuğuna göre, önceden planlanmış bir konuşma mıydı, yoksa öfkelenip araya mı sıkıştırdı?
Bilinçli yaptıysa ve tepkisini hesap edebileceğine göre, 
ortamı germe siyaseti mi bu?
Ne kazanacak ki peki?''''
diye sordu.

''NASIL CESARET ETTİ?''

Erdoğan''ın bu ağır hakareti bile bile kullanmaya nasıl cesaret ettiğini soran Faraç, ''''Sonuçlarını hesaplayamamış olması düşündürücü'''' yorumunda bulundu.

Faraç, Tweet dizisinin devamında şu sözleri kullandı: 

''''Asıl soru şu; AKP''nin oylarının eridiği yazılıp çizilirken, Erdoğan milyonlarca insanın tepkisini çekebileceğini bile bile bu kadar ağır bir hakaret sözcüğünü kullanmaya nasıl cesaret etti? Seçim konuşulurken, bu pervasızca siyasetin sonuçlarını hesaplayamamış olması düşündürücü!''''

''''Erdoğan toplumun önemli bir kesimini hedef alacak ağır hakaretlerle ve karşı partilere yönelik sert eleştirilerle hem muhalefeti yanıt vermeye zorlayarak çatışmaya çekmeye çalışıyor, hem de yılgınlığa düşen kendi tabanını (PKK-Soros) gerginliği üzerinden hareketlendirmek istiyor''''

İlgili Haberler