Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in tahliye itirazı reddedildi

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in tahliye itirazı reddedildi
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve diğer gazeteciler Aydın Keser ile Ferhat Çelik'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Gazetemiz gazetesi yazarı Murat Ağırel ile diğer gazeteciler Aydın Keser ve Ferhat Çelik’in avukatları, müvekkillerinin, korona virüs tehlikesi altında olduklarını belirterek, tahliye başvurusunda bulundu. 

Gazetecilerin avukatlarının, dilekçelere henüz yanıt alamadıkları kaydedildi. Tutuk incelemeleri ise geçtiğimiz günlerde İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan gazeteciler, korona virüs salgını nedeniyle mağdur olduklarını vurgulayarak tahliyelerini talep etti.

Tutukluluğa devam kararı veren hakim şüphelilerin atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu, delillerin tam olarak toplanmadığını ve şüphelilerin kaçma ihtimallerinin bulunduğunu ifade etti. 

"KAÇMA ŞÜPHELERİ YOK" 

Müvekkili Murat Ağırel'in kendi ayakları ile adliyeye gittiğini belirten avukat Gizay Dulkadir, "Dosya hiç incelenmemiş. Kaçma şüpheleri zaten yok. Müvekkilim ve diğer gazeteciler kendi ayaklarıyla adliyeye gittiler. Kararda bir de, ‘daha delil topluyoruz’ diyorlar. Bu insanlar zaten bir haber bir tweet için tutuklandı. Neyin delilini topluyorlar?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler