Yeniçağ yazarları Ankara’da okurlarıyla buluştu

Yeniçağ yazarları Ankara’da okurlarıyla buluştu
Bu yıl 2’nci kez düzenlenen Ankara Kitap Fuarı ATO Congresium’da açıldı. Yeniçağ Gazetesi yazarları Ankara’da okurlarıyla buluştu.

BERKAY BİGEÇ / YENİÇAĞ

Ankara Kitap Fuarı ATO Congresium’da kapılarını açtı. Birçok yazar, okurlarıyla bir araya geldi. Yazarların kitaplarını imzaladı kitap fuarına Ankara halkı yoğun katılım gösterdi. Yeniçağ gazetesi yazarları da Ankara’da okurlarıyla bir araya geldi.

"ANKARA KİTAP FUARI ARTIK SENEDE İKİ KERE DÜZENLENİYOR"

Ankara Kitap Fuarı’nın özelliğine dikkat çeken gazeteci, yazar Hulki Cevizoğlu, "Ankara Kitap Fuarı’na katılan kişilerin sayısı İzmir ve İstanbul’u geçti. Bu sebepten dolayı yılda bir kez yapılan kitap fuarı artık senede iki kere yapılıyor. Biz yazar olarak işin ticari boyutuna bakmasak bile organizatörler ticari boyutu da değerlendirmişler ve artık iki kere düzenleme kararı almışlar” dedi.

Şaki kitabı ve Yeniçağ gazetesindeki yazılarıyla adından sıkça söz ettiren gazeteci/yazar Murat Ağırel de okurlarıyla bir araya geldi. Ağırel kitap fuarlarının Türkiye’nin her yerinde olması gerektiğini belirtirken okura bilgi vermenin ve o mutluluğu yaşamanın çok farklı bir duygu olduğunu söyledi.

Yazdığı kitaplara birçok olumlu dönüş aldığını belirten gazeteci/yazar Selcan Taşcı Hamşioğlu, içeriği olmayan, emek verilmemiş kitapların önünde ciddi insan kalabalıkları olduğunu söyledi. Hamşioğlu “İnsanlar artık kolay tüketebileceği, mutluluk masalları duymak istiyorlar. Biz maalesef acı gerçekleri yazıyoruz, belki biz hata yapıyoruz. İnsanlara güzel şeylerin de olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. İnsanlar çok boğuldu ve mutlu olmak istiyorlar” dedi.