Yeniçağ yazdı, Büyükşehir soruşturma başlattı!

Yeniçağ yazdı, Büyükşehir soruşturma başlattı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in yazılarını ihbar kabul ederek, AKP döneminde yapılan ihale yolsuzlukları hakkında suç duyurusunda bulunacak. Belediye yetkilileri, Ağırel’den yazıları için kullandığı belgeleri istedi.

YENİÇAĞ / ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP döneminde yaşanan yolsuzluklar için harekete geçiyor. Belediye, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in yazılarını ihbar kabul ederek, konuyu yargıya taşıyor. Belediye yetkilileri, Ağırel’in Ankara Büyükeşhir Belediyesi’nde yaşanan ihale yolsuzlukları hakkında yazdığı tüm yazıların belgelerini istedi.

Ağırel, son olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2012-2016 yılları arasında yaptığı helikopter ve uçak alımı ihalesini yazmıştı. Murat Ağırel, “Ankaralı'ların boşa harcanan paraları” başlıklı yazısında toplam 22 milyon 920 bin liraya alınan helikopter ve uçakların hiçbir şey yapılmadan bekletildiğini ve 2016 yılında milyonlarca liralık, plot, bakım ve sigorta masrafı gibi giderlerinden sonra 17 milyon 500 bin liraya Vizyon Havacılık adlı firmaya satıldığını belirtmişti.

İlgili Haberler