Yeniçağ yazdı çağrıda bulundu... Berat Albayrak, sahip çıktı... Yıllarca biriktirdiği parayı yanlışlıkla sobada yaktı

Yeniçağ yazdı çağrıda bulundu... Berat Albayrak, sahip çıktı... Yıllarca biriktirdiği parayı yanlışlıkla sobada yaktı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çankırı'da tıp fakültesi okuyan oğlunun eğitimi ve engelli annesinin tedavi masrafları için biriktirdiği 15 bin lirası çalınma ihtimaline karşı sakladığı kuzinede yanan Gülşen Hayta'nın mağduriyetinin giderildiğini belirtti.

Çankırı'da tıp fakültesi okuyan oğlunun eğitimi ve engelli annesinin tedavi masrafları için biriktirdiği 15 bin lirası çalınma ihtimaline karşı sakladığı paraları yanlışlıkla yakmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gülşen Hayta’nın mağduriyetinin giderildiğini açıkladı.

Bakan Albayrak, "Gülşen Hanım'ın mağduriyetini giderdik. Devletimiz Gülşen Hanım ve nice annelerin daima yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi.

Berat Albayrak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyeti, böyle koca yüreklerin daima yanındadır. Yetkili arkadaşlarımız ile konuştuk, Gülşen Hanım'ın mağduriyetini giderdik. Devletimiz Gülşen Hanım ve nice annelerin daima yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi.

18252e73643119957cf5375eeda3a184.jpg

BAKAN ALBAYRAK'TAN TELEFON

Hayta'nın yaşadığı durumun basına yansıması üzerine harekete geçen Merkez Bankası, kadının sobada yanan birikimini karşıladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Gülşen Hayta'yı telefonla arayarak, mağduriyetinin giderildiğini söyledi. DHA'ya konuşan Gülşen Hayta, "Türkiye'nin hemen hemen her yerinden çok sayıda hayırseverimiz aradı. Bakanımız Berat Albayrak da aradı. Onun araması beni çok onurlandırdı, şereflendirdi. Şunu anladım ki devletimiz her ne yaparsak yapalım yanımızda. Desteğini, hizmetini, merhametini esirgemiyor bizden. Ben çok duygulandım bakanımızın aramasına, Allah bin kere razı olsun, devletimize zeval vermesin" dedi.

BENİ ÇOK ONURLANDIRDI

Bakan Albayrak ile konuşmasını anlatan Hayta, "Selamlaştık önce. Mağduriyetimi, sıkıntımı problemi konuştuk. Sıkıntının giderileceğini söyledi. Telefonunu gece gündüz arayabileceğimi söyledi. Bakanın böyle söylemesi beni çok onurlandırdı. Merkez Bankası'nın sıkıntımı giderdiğini söyledim. Bakanımız bunun hizmet olduğunu söyledi. Merkez Bankası'ndan da çok ilgilendiler. Sabah, öğlen aradılar. Allah hepsinden razı olsun, çok ilgilendiler, çok duyarlı davrandılar." ifadelerini kullandı

402080.jpg