Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Yeniçağ'a veda

Sevgili Okuyucum,

 1960'lı yıllarda Türk milliyetçilerinin gazetesi "Yeni İstanbul" idi. Yeni İstanbul'u canımız gibi korurduk. Uçmağa varan değerli Ağabeyim Yücel Hacaloğlu gazetenin yöneticisiydi. Rahmetli Prof. Dr. Osman Turan başyazarımız olmak üzere Osman Yüksel Serdengeçti ve Galip Erdem Ağabey de gazetenin yazarlarındandı.

Yeni İstanbul'dan sonra Türk milliyetçilerinin gerçek gazetesi 1970'li yılların sonlarında "Hergün" oldu. Rahmetli Alparslan Türkeş'in kurdurduğu Hergün gazetesi en etkili gazetemizdi. Hergün gazetesini yaşatmak için her gün iki gazete alır, çevremize dağıtırdık. Taha Akyol gazetenin yöneticisiydi. Ben Hergün'de, Savcı Gündüzalp adıyla, gazete kapanana kadar köşe yazarlığı yaptım. Şimdi ise Türk milliyetçilerinin en etkin gazetesi olan Yeniçağ'ın yazarlığını yapıyor ve Yeniçağ'ın yazarı olmaktan da gurur duyuyorum. Yeniçağ, Türk milliyetçilerinin gerçek gazetesi!

Gençlik yıllarımdan beri gazetelerle ilgilendim. Bir gazeteyi yaşatmanın ne kadar zor olduğunu bilenlerdenim. Özellikle o gazete iktidarın yanlışlarını eleştiren bir gazeteyse "gelişmemiş toplumlarda" o gazetenin başına olmadık işler de gelebiliyor...

Sevgili Okuyucum,

Hergün gazetesinden söz ederken, her gün iki gazete aldığımızı belirtmiştim. Pekiyi, her gün iki gazete niçin alınır? Elbette o gazeteyi desteklemek için alınır. Nitekim gazetemiz Yeniçağ için de aynı yöntemi uygulamak durumundayız. Ona buna yalvarmadan, para babası holdinglere yamanmadan, şerefli biçimde bir gazeteyi yaşatmanın tek yolu budur.

O gazete fikir gazetesiyse, kesinlikle özel bir desteğe ihtiyacı var demektir. Peki ya o desteği kim verecektir? Elbette okuyucularımız verecektir.

Her gün bir değil, iki Yeniçağ gazetesi alacağız!

Sevgili Okuyucum,

Bir süredir sağlık durumlarım biraz kötüye gidiyor. Tam yetmiş üç yaşındayım. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında kalp krizi geçirdim ve maalesef hâlâ toparlayamadım. Aynı zamanda tansiyon problemi ve Aort Anevrizması ile uğraşıyorum. Kısa bir süre önce doktorumla konuştum, artık dinlenmem gerektiğini ve kendimi yormamın bana zarar vereceğini söyledi.

Gerek Yeniçağ'da gerek ise yazarlık hayatımda çok güzel günlerim geçti. Ancak üzülerek söylüyorum ki Yeniçağ'a ve sizlere veda etmek zorundayım.

Yazarlığa veda etsem de Yeniçağ'ın gönlümde hep ayrı bir yeri kalacak. Her gün 2 Yeniçağ gazetesi alarak onu desteklemeye devam edeceğim.

Hoşça kalın...

Yazarın Diğer Yazıları