Yeniçağ'ın yerli aşı ne oldu sorusu Erdoğan'a soruldu. Erdoğan yeni tarihi verdi

Yeniçağ'ın yerli aşı ne oldu sorusu Erdoğan'a soruldu. Erdoğan yeni tarihi verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ankara'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını kabul etmediğini ifade eden Erdoğan, yerli aşıda Eylül-Ekim gibi üretime geçileceğini belirtti. Erdoğan Kasım 2020'de ise, yerli aşı için Nisan 2021'i işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın konuşmasının satır başları şöyle;

Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde zaten aşımız var. Yeteri derecede var. Rusya''dan şu anda yine yaptığmız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor gelecek. Görüşmelerimizi yaptık. Gerekirse sayın başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Ciddi miktarda Sputnik aşısı Rusya''dan gelecek. Bu arada Almanya''dan verilmiş söz var.

YERLİ AŞI AÇIKLAMASI

Yerli aşı ile de şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum. Eylül-Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum.

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Güney Kıbrıs''a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiç bir zaman dürüst davranmadılar. Şimdi görüşmeler iki üç ay sonrasına atıldı. Ben yine bir netice alınacağına ihtimal vermiyorum. Yalan söylediler, aldattılar onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmazlarsa anlaşmaya varamayız."

 

İlgili Haberler