Yeniden "sahte bayrak" eylemleri ve suikastler...

ABD'de bir "Küresel Medya Dairesi" var! Biden, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak bu dairenin başına gazeteci Kelu Chao'yu vekâleten atadı. Chao'nun ilk işi de Voice of America (Amerika'nın Sesi) Direktörü Robert Reilly'yi görevden almak oldu! Küresel Medya Dairesi bünyesinde Amerika'nın Sesi, Hür Asya Radyosu, Hür Avrupa Radyosu, Küba Yayıncılık Bürosu, Ortadoğu Yayın Ağları ve Açık Teknoloji Fonu gibi kuruluşlar var.

Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan konu ile ilgili haberde "Küresel Medya Dairesi'nin yönetim kurulu üyeleri arasında sağcı Epoch Times gazetesine yazan ve Trump destekçilerinin 6 Ocak'taki Kongre binası baskınını, 'sahte bayrak operasyonu' olarak tanımlayan Roger Simon da vardı" deniliyor.

"Sahte bayrak operasyonu", gizli örgütlerin ya da istihbarat örgütlerinin halkı belli bir istikamete yöneltmek, kışkırtmak ya da yönlendirmek amacıyla aslında kendi yaptıkları eylemleri hedefteki kişiler veya gruplar yapmış gibi gösterdikleri gizli operasyonlara deniliyor.

Kongre Baskını da pekâlâ, başkanlığı bırakmak istemeyen Trump'ı açık düşürmek için "sahte bayrak operasyonu" olarak planlanmış olabilir.

***

"Bu olaylar ABD'nin iç sorunudur" denilse bile Türkiye'yi doğrudan etkileyecek atamalar da yapıldı. Üstelik atanan kişilerin, hem Suriye'nin hem de Irak'ın kuzeyinde sahte bayrak operasyonları yaparak, ABD'nin yeniden bu ülkelere müdahale etmesine zemin hazırlama ihtimalinden söz ediliyor.

Anadolu Ajansı için analiz yapan Mehmet, A. Kancı, "Washington Ortadoğu'da saatleri geriye alıyor" başlıklı incelemesinde şu bilgiler veriyor:

* "Trump'la yaşadığı 'derin görüş ayrılıkları' nedeniyle 22 Aralık 2018 tarihinde DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilciliği görevinden istifa eden Brett McGurk, yeni başkanın ekibinde 'Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü' olarak sahneye geri döndü

* 2010-2011 yıllarında Irak'taki ABD askerlerine komuta eden, 2013 yılında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'nın başına getirilen Lloyd Austin ise ABD'nin yeni Savunma Bakanı oldu. DEAŞ terör örgütü Austin'in CENTCOM komutanı olduğu dönemde Musul kentini ele geçirebilmişti

*Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla DEAŞ da bir anda mezarından fırlayarak Bağdat'ta ortaya çıkıverdi

* Tüm bu gelişmeler Ankara başta olmak üzere bölge başkentlerinde, özellikle Suriye konusunda Obama dönemi politikalara dönüleceği endişesini yarattı. Ancak tarihsel sürece yakından baktığımızda, dönülen yerin Obama'yı da aşarak George W. Bush dönemine, hatta Baba Bush'un başkanlık yıllarına ulaştığını görebiliriz

* Brett McGurk, ABD'nin Irak'ı işgal etmesinden 8 ay sonra Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nin danışmanı olarak göreve başladı. 2005 yılında Ulusal Güvenlik Konseyi'ne terfi etti ve burada Irak direktörü olarak görev yaptı

* 2014 yılı Haziran ayında, DEAŞ, Musul'u ele geçirirken McGurk Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deydi. 2014 yılı Eylül ayında, bu kez McGurk, DEAŞ'la mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun direktörlüğüne getirildi ve ABD başkanının özel temsilcisi oldu. DEAŞ'la mücadele için PKK/YPG'nin desteklenmesini ve silahlandırılmasını tercih eden McGurk, Türkiye sınırı boyunca oluşturulan 'terör koridorunun mimarlığı'nı üstlendi.

* Önümüzdeki gün ve haftalarda, ABD'nin hem Irak'ın hem de Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını artırmasını sağlayacak 'sahte bayrak' (false flag) operasyonlarıyla karşılaşmak şaşırtıcı olmayacaktır."

***

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in, ABD'nin Türkiye'de kanaat önderlerine yönelik suikast hazırlığında olduğunu iddia ederek "Devletin elinde istihbarat var, gerekli hazırlığı yapıyor" demesini de bu tabloya eklemek gerekir!

Yazarın Diğer Yazıları