Yer Bursa: Vatandaş, canla başla mücadele etti: 1 kişi hayatını kaybetti

Yer Bursa: Vatandaş, canla başla mücadele etti: 1 kişi hayatını kaybetti
Bursa'da etkili olan yağış, mahallelerde su baskınlarına neden oldu.

Bursa'daki sağanak sonrası, kentin pek çok noktasında su baskınları oluştu. Orhangazi ilçesindeki Yeni Sölöz Mahallesi'nde de sağanak, su taşkınlarına neden oldu. 

bursa-2.jpgbursa-006.jpg

Yeni Sölöz Mahallesi'nin içerisinden geçen derenin taşmasıyla birlikte mahalledeki ev ve iş yerlerini su bastı.

bursada-saganak-ve-dolu-4-4332-dhaphoto8.jpg

Vatandaşlar su taşkınlarını önlemek için ise seferber oldu. Vatandaşlar, el birliğiyle ev ve iş yerlerini koruma adına kaldırım taşlarından, deredeki su taşkınına set oluşturmak için çabaladı. Mahalle Muhtarı Halil Bayram ise bazı araç ve traktörlerin de selde sürüklediğini ve maddi hasarın büyük çapta olduğunu ifade etti. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Kestel ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Jandarma, Karayolları, Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve sağlık ekiplerinin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalarına başladığını belirten Canbolat, "Akşama doğru etkili olan şiddetli yağışın ardından sel bölgesinde ekiplerimiz çalışıyor. Bu mahallelerimizde bazı evleri su bastı. Dudaklı Mahallesi'nde bir evde 20-25 yaşlarında engelli bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık." dedi.

felaket.jpg

ÖNÜNE ÇIKANI GÖTÜRDÜ

Öte yandan Bursa'daki yağışın ardından vatandaşların kaydetti görüntülerde selin şiddeti gözler önüne serildi. Şiddetli su, önüne çıkan her şeyi sürükledi.