Yerebatan Sarnıcı ile ilgili karar verildi

Yerebatan Sarnıcı ile ilgili karar verildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yerebatan Sarnıcı hakkında verdiği depreme karşı güçlendirme projesi 66 gün sonra onay aldı. 1500 yıllık tarihi yapıda, güçlendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı'nda sütunları birbirine bağlayan gergilerin sütunları tutmadığını tespit edildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, belediyenin depreme karşı güçlendirme projesine 66 gün sonra onay çıktı.

23 EKİM'DE SUNULDU

İBB, olası depremde tarihi yapıda ciddi hasara yol açacak sorunun giderilmesi için gergi güçlendirme projesi hazırlayarak 23 Ekim 2020'de hemen uygulama yapmak üzere onay almak için İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdi. Koruma Bölge Kurulu'na bilimsel danışma heyeti görüşü de iletildi.

15 ARALIK'TA ONAY ÇIKMADI

Kurul uzun süre projeyi gündeme almadı. Başvurudan 52 gün sonra 15 Aralık tarihli kurul toplantısında başvuru gündeme alındı. Ancak bu kez de projeye onay çıkmadı. Kurul, bilimsel danışma heyeti görüşü ile projenin tekrar kurula gönderilmesine karar verdi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BAŞLAYACAK

İBB tarafından sunulan projeler tam 66 gün sonra onaylandı. Kurul kararının İBB'ye tebliğ edilmesinin ardından önümüzdeki günlerde güçlendirme projesinin uygulanmasına hemen başlanacağı öğrenildi.