Yerel seçim öncesi son anket sonuçları açıklandı

Yerel seçim öncesi son anket sonuçları açıklandı
31 Mart yerel seçimleri öncesi son anket sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, İYİ Parti’nin Balıkesir ve Denizli’de büyükşehir belediyelerini kazanması beklenirken, AKP’nin Ankara’yı kaybetmesi olası görülüyor.

Hükümete yakın ORC Araştırma Genel Müdürü Murat Pötseki son anket sonuçlarını açıkladı. Pösteki, İYİ Parti’nin Balıkesir ve Denizli’de seçimi kazanmaya yakın olduğunu belirterek, AKP’nin Ankara, Bursa, Denizli ve Balıkesir’i kaybedebileceğini söyledi.

Memurlar.net’e konuşan Pösteki, 31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP'nin 4, CHP'nin 1 ve MHP'nin de 1 büyükşehiri kaybedeceğini belirtti. MHP’li belediyeler ile ilgili konuşan Pösteki, “MHP'li belediyeler ile ilgili ayrı bir şey açmak istiyorum, bütün belediyelerle ilgili değerlendirme yapmak istiyorum. MHP'nin elinde şu an da 4 il, 3 Büyükşehir var. Isparta, Karabük, Osmaniye, Bartın. Osmaniye'de ittifak yapıldı. Bartın'da yüzde 50'nin çok üzerinde mevcut belediye başkanı kazanıyor, 3. dönem olacak, partinin oyları yüzde 15 iken, geçen seçim de yüzde 47 ile kazandı. Karabük'te yine aynı şekilde” dedi.

“İYİ PARTİ, 2 BÜYÜKŞEHİRİ KAZANABİLİR”

İYİ Parti’nin yerel seçimde büyükşehir belediyesi kazanmasının yüksek ihtimalle gerçekleşeceğini vurgulayan Pösteki, “"İyi Parti ise iki büyükşehir kazanmaya yakın duruyor. Bunlar Denizli ve Balıkesir” ifadelerini kullandı.

Pösteki ayrıca, 31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP'nin 4, CHP'nin 1 ve MHP'nin de 1 büyükşehiri kaybedeceğini belirtti.

İlgili Haberler