Yerel seçimler öncesi son anket: Ankara ve İstanbul’da kim önde?

Yerel seçimler öncesi son anket: Ankara ve İstanbul’da kim önde?
Yerel seçimler öncesi yapılan son anketlerde Ankara’da Mansur Yavaş önde görülürken, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 3 puana kadar indi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken ve birçok ilde adaylar netlik kazanırken, araştırma şirketlerinin son yaptıkları araştırma sonuçları açıklanmaya başlandı.

Seçimin en çok merak edilen illerinden olan İstanbul’da, AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki farkın giderek kapandığı belirtiliyor.

Tele1’de moderatörlüğünü bağımsız gazetecilerin yaptığı “Türkiye’nin Seçimi” programında Hilmi Hacaloğlu’nun konuğu olan Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun arasında sadece üç puanlık bir fark olduğunu dile getiren Sarı, farkın kapanabileceğini de dile getirdi. Sarı, “Yüzde 6.1’lik bir kararsızlık oranı var. Yüzde 44.3 Binali Yıldırım, yüzde 41.6 Ekrem İmamoğlu. Yani aradaki puan farkı yüzde 3” dedi.

ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Programın bir diğer konuğu olan Aksoy Araştırma Genel Müdürü Ertan Aksoy ise Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki farkın bir buçuk puana kadar gerilediğini dile getirirken, Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın önde olduğunu açıkladı.

Aksoy aynı zamanda Bursa, Adana ve Antalya’da sürpriz beklediğini dile getirerek, CHP’nin bu üç ili kazanabileceğini söyledi.

İlgili Haberler