Yerkel'in tekmelediği madenciye şimdi de hapis cezası!

Yerkel'in tekmelediği madenciye şimdi de hapis cezası!
Soma Maden faciasında yakınlarını kaybeden ve madendeki yaşam şartlarına tepki gösterdi diye Yusuf Yerkel tarafından yerlerde tekmelenen Erdal Kocabıyık'a şimdi de hapis cezası verildi.

301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan bir gün sonra dönemin başbakanı Erdoğan'ın Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği Erdal Kocabıyık'ın başına gelmeyen kalmadı. Kameraların önünde dövülen Kocabıyık, Başbakanlık koruma aracına hasar verdiği gerekçesiyle faiziyle birlikte 631 lira para cezası ödemişti. Şimde de kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum edildi.

'HAPİS CEZASI ANLAMSIZ TEMYİZE GİDECEĞİM'

Hapis cezasına tepki gösteren maden işçisi Erdal Kocabıyık, hasar miktarını yatırmasına rağmen hapis cezasını anlayamadığını söyledi. "O araca vermiş olduğum zararı karşıladım. Ama sonra karşıma daha yüksek rakamla dönüşü ve mahkemenin benihapis cezasıyla cezalandırılmasına hiç anlam veremedim" dedi. Kocabıyık temyize gidecek.

Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel'in attığı tekme sonrası "ayağım incindi" diye aldığı rapor tartışmalara sebep olmuştu.