Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz Yeniçağ'a konuştu! "Şunu herkes bilsin ki ekşi yemedik ki karnımız ağrısın, çamur at izi kalsın diyenleri Allah'a havale ediyoruz"

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz Yeniçağ'a konuştu! "Şunu herkes bilsin ki ekşi yemedik ki karnımız ağrısın, çamur at izi kalsın diyenleri Allah'a havale ediyoruz"
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, “Polonya’ya gidip ülkemizi temsil eden kafilenin tamamı geri Türkiye’ye döndü. Üstelik dans topluluğumuz orada birinci oldu. Çamur at izi kalsın diye düşünenleri de Allah’a havale ediyorum. Yerköy’ün adını bu şekilde kullananlarında açıklama yapıp bizlerden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

CANLI YAYINI İZLEMEK ve YENİÇAĞ TV''YE ABONE OLMAK İÇİN

Türkiye, belediyeler aracılılığıyla gri hizmet pasaportu alıp ülkeye geri dönmeyen kişileri konuşuyor. AKPli Yeşilyurt Belediyesi, 45 kişiye gri hizmet pasaportu çıkartmış bu kişileri “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme” projesi kapsamında Almanya’ya yollamıştı. 45 kişiden 43’ünün Almanya’da kaldığı Türkiye’ye sadece 2 kişinin döndüğü belirlenmişti. Bu skandalın ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Aynı durum CHP ve İYİ Parti belediyelerinde de varmış" dedi. İYİ Partili Yerköy Belediyesini de suçlayan Çelik’e, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz tepki gösterdi. 

“YURT DIŞINA GİDEN EKİP ORADA BİRİNCİ OLDU, HEPSİ TÜRKİYE’YE GERİ DÖNDÜ”

Yılmaz” Öncelikle herkesin şunu bilmesini istiyoruz. “Biz ekşi yemedik ki karnımız ağrısın” Yerköy Belediyesi Anadolu Halk Dansları topluluğu, etkinliklere, festivallere, yarışmalara katılmaya başladı. Bu süre zarfında biz vakıfla ilgili işbirliği protokolümüzü valiliğe yazdık ve bu ekip uluslararası yarışmalara gittiğinde de valiliğe, ilgili yerler araştırmalar yaparak İçişleri Bakanlığımız tarafından pasaport verildi. Bu etkinliğine ne ben ne de belediyemizden hiç kimse katılmadı. Polonya’ya giden ekip ülkemizi temsil etti, orada birinci oldu ve ülkemize döndü. Ben isterdim ki asılsız bir iddiayı gündeme getirenler, ekibimizi tebrik etseydi. İşin önünü, arkasını araştırmadan, gidenler geri gelmiş mi bunu kontrol etmeden, Yerköy Belediyesi’nin isminin medyaya bu şekilde düşürülmesi bizi ve Yerköylüleri üzdü” dedi. 

“BU İDDİAYI ORTAYA ATANLARIN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Söz konusu ekibin 2019 yılında yurt dışına gittiğini, ve kafilenin içinde yeşil pasaportlu kamu çalışanlarının da olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bizim bildiğimiz yarışmada birinci oldukları ve Türkiye’ye geri döndükleridir. Biz Yerköy Belediyesi olarak hakkımızda bu iddiaları ortaya atanların özür dilemesini bekliyoruz. 2 senedir belediye başkanıyım bakın ben hala tahta sandalyede oturuyorum.  Ömer Çelik’e buradan soruyorum, ben Yozgat’ın en borçlu belediyesini aldım. Hiçbir işimde devletin arabasını kullanmadım. Hiçbir gün belediye bütçesinden para kullanmadım, belediyenin iki tane şirketi var bu şirketlerden 1 lira huzur hakkı almadım. Hakkımızda konuşanların da ağzından çıkanı kulaklarının duymasını istiyorum. Tüm ilgilerinin özür dilemesini bekliyorum” diye konuştu.