Yerli otomobil ne kadar olacak, ne zaman çıkıyor?

Yerli otomobil ne kadar olacak, ne zaman çıkıyor?
TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından geliştirilen yerli otomobil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katımıyla gerçekleşti. Özellikleri ve fiyatı merak konusu olan yerli otomobilden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Peki, yerli otomobilin özellikleri neler? Yerli otomobil ne kadar olacak, ne zaman çıkıyor?

İşte yerli otomobilin özellikleri...

Türkiye'nin yerli otomobilinin tanıtım toplantısı Gebze'de bulunan Bilişim Vadisi'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımın ardından yerli otomobilin özellikleri ve üretim tarihi hakkında detaylar ortaya çıktı. İşte Yerli otomobilin, üretimine, özelliklerine ve fiyatına dair merak edilenler…

Yerli otomobilin SUV ve sedan modelleri kamuoyunun beğenisine sunuldu. TOGG (Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu) logosuyla tanıtılan otomobilin özellikleriyle ilgili ayrıntıları da açıkladı.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ NELER?

SUV segmentinde en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler de tanıtım toplantısında paylaşıldı. Toplantıda aktarılan bilgilere göre, yerli otomobil,  30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Yerli otomobil, elektrik araçlar içerisinde en uzun ömürlü batarya ömrüne sahip olurken 200 beygir güç ile 0-100'e 7.6 saniye ulaşacak.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÜRETİLECEK?

Tanıtımı 27 Aralık 2019'da yapılan yerli otomobil, 2020 yılında ise marka lansmanı yapılacak. 2021'de ise yerli otomobilin fabrika açılışının yapılması beklenirken ilk aracın ise, 2022'de satışa sunulacağı belirtildi.

YERLİ OTOMOBİL KAÇ TL?

Yerli otomobilin fiyatı henüz net değil. Çünkü seri üretime 2022 yılında geçilerek. Seri üretim başlamadığı için yerli otomobilin fiyatı da henüz belli olmadı.  Yerli otomobil projesi bazında devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak.