Yerli otomobil tanıtımında Pelikan-Varank gerilimi!

Yerli otomobil tanıtımında Pelikan-Varank gerilimi!
Büyük bir törenle tanıtılan ve bakanların da hazır bulunduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ‘Yerli Otomobil’ lansmanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yer almaması, Pelikan grubunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a tavrı ile ilgili olduğu belirtildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Yerli otomobilin dün yapılan tanıtımında ortaya çıkan bir ayrıntı, AKP'deki ayrışmayı da bir defa daha gözler önüne serdi. Büyük bir törenle tanıtılan ve bakanlardan milletvekillerine kadar iktidarın tam kadro hazır bulunduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ‘Yerli Otomobil’ lansmanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yer almaması dikkat çekti. 

PELİKAN-VARANK GERİLİMİ!

Tanıtım esnasında Şırnak’ta AKP il teşkilatının düzenlediği bir programda bulunan Berat Albayrak programdan fotoğraf paylaştı. Gebze'deki TOGG organizasyonu bittikten yaklaşık bir saat sonra yerli otomobil paylaşımı yapan Albayrak’ın tanıtıma katılmaması, iktidar kulislerinde AKP içerisindeki Pelikan grubunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaşadığı gerilimin bir yansıması olarak yorumlandı. AKP kaynakları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın tanıtım organizasyonunda ön planda olduğuna dikkat çekerek, "Albayrak'ın katılamaması Pelikan grubunun tavrını sürdürdüğünü gösteriyor" dedi. 

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında, sosyal medyada AKP içerisindeki Pelikan adıyla bilinen ve Berat Albayrak'ı destekleyen yapıya yakın bir hesaptan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve AKP Ankara eski Milletvekili Aydın Ünal'ın birlikte hareket ettikleri belirtilerek, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın olduğu iddia edilen Aydın Ünal'ın AKP'ye yönelik eleştirilerine Varank'ın destek verdiği öne sürülmüştü.