Yerli otomobil TOGG uluslararası davayı kaybetti

Yerli otomobil TOGG uluslararası davayı kaybetti
TOGG, "togg.com" alan adı için uluslararası alanda başvurduğu davayı kaybetti.

Webtekno’nun haberine göre Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi Ve Ticaret AŞ (TOGG), daha önce bir başkası tarafından alınan "togg.com" alan adını alabilmek için şikayette bulunmuş ve konuyu Dünya Fikri Mülkiyet Örgütüne (WIPO) taşımıştı.

ŞİKAYET REDDEDİLDİ 

TOGG''un temmuz ayında açtığı dava sonuçlandı ve WIPO, "TOGG''un alan adını haksız bir şekilde ele geçirmeye çalıştığını" ve söz konusu davanın "kötü niyetli açıldığını" dile getirerek şikâyeti reddetti.

"HİÇBİR ŞEY ÜRETMİYOR, SATMIYOR, MÜŞTERİSİ YOK"

WIPO''nun paylaşmış olduğu bilgilere göre "togg.com" alan adı, müşterilerine IT hizmeti veren The Office of George Gloud adlı bir şirkete ait. Davada bu şirketin yaklaşık 18 yıldır aktif olduğu ve hizmet verdiği belirtilirken, TOGG için "2018 yılında kuruldu, hiçbir şey üretmiyor, satmıyor ve hiçbir müşterisi yok" ifadeleri kullanıldı.
"togg.com" alan adının en son 2014 yılında yine aynı kişi tarafından alındığı ve o dönemde TOGG ile ilgili hiçbir plan olmadığı için alan adının kasıtlı alınmadığına kanaat getirildi. 
TOGG''un söz konusu karara itiraz hakkının olduğu gelen bilgiler arasında.

TOGG.COM.TR’NİN SSL SERTİFİKASI YOK
Öte yandan TOGG halen “togg.com.tr” alan adını kullanıyor. Ayrıca togg.com.tr’nin SSL “Secure Sockets Layer” sertifikasının olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bilindiği gibi SSL sertifikası bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır.

İlgili Haberler