Yerli otomobil TOGG'da kritik gelişme. Twitter'dan paylaşıldı  

Yerli otomobil TOGG'da kritik gelişme. Twitter'dan paylaşıldı  
Yerli otomobil TOGG'da kritik bir gelişme yaşandı. Türkiye’nin Otomobili sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşım geldi. TOGG hesabından, "Gemlik Tesisimizde üst yapı inşaatı için Ocak ayında 220, toplamda 1.500 personel istihdam edilecek" mesajı paylaşıldı.

Yerli otomobil TOGG'un sosyal medya hesabı Twitter'dan önemli bir paylaşım yapıldı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu sosyal medya hesabından, Ocak ayında 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği açıklandı.

1.500 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

TOGG'dan duyurulan mesajda, "2021 yılına planlarımız doğrultusunda üst yapı çalışmalarına başlayarak girdik. Gemlik Tesisimizde üst yapı inşaatı için Ocak ayında 220, toplamda 1.500 personel istihdam edilecek. Bizi izlemeye devam edin" denildi.x

TOGG AÇILIMI NEDİR?

TOGG Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kısatlmasıdır. TOGG'un açılımı: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir.

YERLİ OTOMOBİL SATIŞA NE ZAMAN ÇIKACAK?

TOGG yerli otomobilin satışa çıkacağı tarih henüz belli olmadı. Üretim aşamasından sonra satış tarihinin kesinleşmesi bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Türkiye’nin Otomobili'nin, hedeflenen teknolojik dönüşümün öncülerinden biri olması bekleniyor.

Gerekli altyapıların tamamlanmasının ardından ilk araçların 2022'nin son çeyreğinde seri üretim bandından inmesi planlanıyor. Yola çıktığında yüzde 51 olması beklenen araçların yerlilik oranının 2026 yılında yüzde 68 seviyelerine ulaşması hedefleniyor.

Daha önce açıklamalarda bulunan TOGG CEO'su Karakaş, yurt içinde ve yurt dışında ağırlıklı olarak yeni ulaşım modelleri ve teknolojileri hakkında düzenlenen toplantılarda yaptığı konuşmalarda, 2022'nin ortalarında Türkiye'nin elektrikli aracını piyasaya sürmeye başlayacağını ve bu aracın piyasaya çıktığı tarihte rakipleriyle aynı seviyede otonom sürüşe hazır olacağını belirtmişti.

togggggg2.jpgtogggggg1.jpgtogggggg.jpg

 

İlgili Haberler