Yerli otomobil TOGG'un fiyatı belli oluyor. Bu fiyata ancak Katarlılar alır

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı belli oluyor. Bu fiyata ancak Katarlılar alır
TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş Türkiye'nin ilk yerli otomobiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada TOGG’un sahip olacağı fiyat ile ilgili detaylarda yer aldı.

TOGG'un resmi Twtitter hesabından geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşımda yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. 1 yıl önce tanıtılan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un fiyatı ile ilgili de önemli bir detay verildi.  
TOGG tanıtım toplantısının yıldönümünde konuşan CEO Gürcan Karakaş, 2022 üretimine başlanacak elektrikli SUV aracın fiyatı konusunda "Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

TELE1'in aktardığı habere göre,Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin yerli otomobilinin fiyatı da üç aşağı, beş yukarı ortaya çıkmış oluyor.
Hali hazırda ülkemizde pek çok C segment SUV modeli satılmakta. Bunların fiyatlarına baktığımızda ise ağırlığın 300.000 TL ile 400.000 TL civarında olduğunu görüyoruz. Bu aslında şu anlama geliyor.

TOGG da satışa sunulduğunda bu fiyat segmentinde bir etikete sahip olacak. Açık konuşmak gerekirse bu fiyat aralıklarına tamamen elektrikli bir SUV almak pek de mümkün değil.
Yani neresinden bakarsanız bakın TOGG fiyat anlamında rekabetçi bir yapıya sahip olacak. Elbette otomobilin ne kadar ilgi göreceğini çıktığı zaman göreceğiz. Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Şu anda ülkemizde elektrikli SUV modeli çok fazla bulunmuyor.

 

İlgili Haberler