Nagehan Alçı'nın çocuklarına yüzde yüz Fransız eğitimi aldırdığı ortaya çıktı! "Yerli ve milli" iktidarın büyük destekçisi...

Nagehan Alçı'nın çocuklarına yüzde yüz Fransız eğitimi aldırdığı ortaya çıktı! "Yerli ve milli" iktidarın büyük destekçisi...
Fatih Altaylı ve Nagehan Alçı arasında Suriyeli sığınmacılar üzerinden süren tartışma farklı bir boyuta taşındı. Fatih Altaylı, bugün verdiği yanıtta Nagehan Alçı'nın çocuklarına yüzde yüz Fransın eğitimi aldırdığını açıkladı.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında, Nagehan Alçı''nın ''15-20 kişilik Suriyeli aileyi Nagehan Alçı''nın oturduğu apartmana taşıyabilirsiniz'' sözleri nedeniyle kendisine kızdığını belirterek, "Demiş ki, ''Köşe komşum Altaylı bizim sitede bana komşu belirlemek gibi farazi ve tuhaf işlerle uğraşacağına, eğitim konusunda bana destek versin" ifadelerini kullandı.

BU KONUDA ÇOK DOĞRU ŞEYLER YAZIYOR

Nagehan Alçı''nın pandeminin başından beri eğitimle ilgili çabalarına büyük saygı duyduğunu belirten Fatih Altaylı, yazısına şöyle devam etti: 

"Bu konuda çok doğru şeyler yazıp söylüyor ve eğitimin kesilmemesi gerektiğini, en önemli şeyin eğitim olduğunu haykırıp duruyor. Gelişmiş ülkeleri yönetenler de Nagehan Alçı gibi düşünüyor ve davranıyor. Okullar ısrarla kapatılmıyor okulların kapatılması en son çare olarak düşünülmüyor. Mevcut Milli Eğitim Bakanı da bu konuda kararlı bir tutum sergiledi ve anlaşılan Nagehan Alçı onu da eksik buluyor ve eleştiriyor."

ÇOCUKLARINA ALDIRDIĞI YÜZDE 100 FRANSIZ EĞİTİMİ...

"Ancak Nagehan Alçı’ya hatırlatmak isterim ki, Suriyeli ve Afgan göçmenler meselesi küçümsenecek ve tuhaf bulunacak bir konu değil. Ciddi bir mesele" diye sözlerine devam eden Fatih Altaylı, ‘Önemini anlamak için hayatına dokunması mı lazım’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde köşe komşusuna şöyle seslendi:

"Nagehan Alçı’nın iyi bir eğitim almaları için uğraştığı iki çocuğunun geleceği açısından aldıkları yüzde 100 Fransız eğitimi kadar önemli.

Çünkü iki ufaklık büyüdükleri zaman eğitimsiz Suriyeli göçmenlerle birlikte yaşamak zorunda kalacaklar.

Benim bu Suriyelileri hanımefendiye komşu yapmak istememin sebebi ise etkili kalemini bu konulara eğilmesini sağlamak.

Çünkü Nagehan Hanım bir meselenin ciddiyetini kendi yaşamına dokunursa daha iyi anlıyor.

Çocukları sayesinde eğitimin önemini anladı ve çok doğru şeyler yazıyor.

Belki Suriyeli komşuları olursa bu işin de önemini kavrayıp orada da doğru şeyler yazabilir ve bu meseleyi farazi ve tuhaf bir konu olarak görmekten vazgeçebilir.

Söz ben de ona eğitim konusunda destek vereceğim."

NE OLMUŞTU?

Fatih Altaylı, "göçmenlerin artık misafir değil, Türkiye’nin bir parçası haline geldiğini" savunan köşe komşusu Nagehan Alçı ve Nevşin Mengü’ye yönelik, “15-20 kişilik bir Suriyeli aileyi Nagehan Alçı’nın oturduğu apartmana, yine böyle kalabalık bir aileyi Nevşin Mengü’nün yanındaki daireye taşıyabilirsiniz. Böyle bir şey yaparsanız eğer, her ikisinin de kirası benden. Söz” demişti. Alçı ise köşe komşusunun bu yazısına dün “Sevgili köşe komşum Fatih Altaylı’dan, ülkeye faydalı olmak istiyorsa bizim sitedeki komşuları belirlemek gibi farazi ve tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu konuda bana destek vermesini, gençlerin ellerinden alınan eğitim hakkı için ses çıkarıp, meseleye el atmasını bekliyorum” diye yanıt vermişti.

İlgili Haberler