İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya açıkladı! ‘Kafes-32’ operasyonuyla Hakkı Saral çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlarında, cezaevindeki Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Bu yıl içinde toplam 454 organize suç örgütü çökertildiğini belirten Yerlikaya, bu operasyonlar sonucunda 8,260 şüpheli yakalandığını ve bunlardan 3,058’inin tutuklandığını, 1,740’ının hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.
Yerlikaya, “Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, organize suç örgütü üyelerinin Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi.
Ayrıca, suç örgütü üyelerinin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koyduğu, haksız menfaat sağladığı ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulunduğu belirlendi.
Operasyonlar sonucunda 15 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile nakit paraya el konuldu.
Operasyonları koordine eden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ediyoruz. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.