Yeşil fasulyenin tazeliğini ve besin değerini korumanın önemli bir yolu, doğru saklama yöntemlerini bilmektir. Doğru şekilde saklandığında, yeşil fasulye bozulmadan ve tazelik kaybetmeden 1 yıl boyunca muhafaza edilebilir.
Yeşil fasulyeyi saklamanın en etkili yolu, dondurucuda muhafaza etmektir
DONDURUCUDA YEŞİL FASULYE NASIL SAKLANIR?
Habertürk'te yer alan içerikte; Dondurucuda taze fasulye saklarken dikkat edilmesi gerekenler adım adım paylaşıldı. İşte o bilgiler
- Çiğ halde taze fasulyeleri buzluğa atmadan önce fasulyeleri iyice yıkamalısınız.
- Yıkanan taze fasulyeleri kuruladıktan sonra bir bıçak yardımıyla kılçıklarını temizleyin.
- Kılçıkları temizlenen taze fasulyeleri tüketiminiz doğrultusunda birer porsiyonlar halinde bölerek buzdolabı poşetlerine doldurunuz. Bu sayede her seferinde ihtiyacınız olan kadar fasulyeyi buzluktan çıkarıp rahatça pişirebilirsiniz.
- Taze fasulyeleri buzdolabı poşetlerine böldükten sonra her poşeti elinizle yayarak yassı bir şekle getirin.
- Poşetin içine bir pipet yerleştirin ve kenarlarını poşete dolayarak hava almayacak şekilde sıkın. Pipet dışarıda kalan tarafından poşetin içindeki havayı çekerek boşaltın.
- Havası boşalan poşetleri tekrar hava almasına engel olarak pipeti içinde çıkarıp ağzını sıkıca bağlayın.
- Hazırladığınız poşetleri bir buzdolabı poşetine daha koyarsanız dolap içindeki farklı kokuların işlemesini engellemiş olursunuz.
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
İlgili Haberler