Yeşil muz kanser savar çıktı

Yeşil muz kanser savar çıktı
İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucu şaşırttı! Çalışmada, tam olgunlaşmamış yeşil muz yemenin mide, safra kesesi ve pankreas kanseri ile mücadelede ciddi oranda etkili olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, tam olgunlaşmamış muz yemenin kanser ile mücadelede etkin olduğu anlaşıldı.

Newcastle ve Leeds Üniversitelerindeki uzmanlar tarafından ortak yürütülen ve Cancer Prevention Research dergisinde yayımlanan çalışmada, yeşil muzlarda bulunan nişastanın kanser türlerini yüzde 60’tan fazla azaltabildiği açıklandı.

BİN HASTA İNCELENDİ

Özellikle kalın bağırsak ve rektumda kanser riskini artıran kalıtsal bir hastalık olan Lynch sendromlu yaklaşık bin hasta üzerinde yapılan çalışmada, katılımcılar iki yıl boyunca aşırı olgunlaşmamış ve hala yeşil olan bir muz yemekten elde edilene eşdeğer miktarda nişasta aldı. Araştırmanın sonunda nişastanın bağırsaktaki kanserleri etkilememesine rağmen, vücudun diğer bölgelerindeki kanserlerin görülme sıklığını yarıdan fazla azalttığı da ortaya kondu. Söz konusu nişasta miktarının mide, safra kesesi ve pankreas kanseri ile mücadelede etkili olduğunun altı çizilen araştırma ile ilgili konuşan Newcastle Üniversitesi''nde insan beslenmesi profesörü John Mathers, “Alınan nişasta oranının vücutta 10 yıl boyunca etkili olduğunu tespit ettik” derken, dirençli nişastanın bağırsaktaki DNA''ya zarar verdiği ve sonunda kansere neden olduğu bilinen safra asitlerinin sayısını azaltarak kanser gelişimini azaltabileceğini düşündüklerini anlattı.