Yıkım müteahhidi savaş istiyor!

Hükümetin, TSK’ya “Suriye’ye gir” emri verdiğine dair ilk haberleri basına askerler sızdırdı. Çünkü hükûmet, askerlere net bir hedef gösteremiyor. Üstelik Suriye’de Türkmenlerin bölgeden tasfiyesini sağlayan da AKP iktidarıdır.

Hani Suriye’ye içi silah dolu 2000 TIR gitmişti de suçüstü yakalanmışlardı; hani bu yardımlar Türkmenlere gidiyordu?

Türkmenler, tartışmanın başladığı günden itibaren açıkladı ki “Bize kimse silâh göndermedi.”

Öyleyse nerede bu silâhlar?

Emin olabilirsiniz ki Özgür Suriye Ordusu diye uydurma bir gruba verilen silahların çoğu, karşı tarafa geçmeler yüzünden şu anda IŞİD’in elindedir!

Şimdi böyle bir vukuata karışmış bir siyasi iktidara nasıl güveneceksin de Suriye’ye gireceksin?

* * *

Bir defa Suriye’deki rejimi değiştirme gerekçesiyle bölgeye terörist ve lojistik destek gönderilmesini planlayan ABD, uygulayan AKP değil midir?

Şimdi aynı ABD, IŞİD’i kullanarak, Kuzey Suriye’deki Türkmenleri bölgeden sürerek yerlerine Kürtleri getirmek istiyorsa, buna yol veren kim oluyor?

IŞİD bölgeye yerleşir, hatta Musul’u işgal etmeye hazırlanırken MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan Meclis kürsüsünden 48 saat önce olacakları haber vermedi mi? Böyle bir öngörüde bulunduğu için neredeyse ABD-AKP’nin birlikte başlattığı IŞİD operasyonunu bozacaktı. (Yeniden milletvekili adayı yapılmamasının asıl sebebi budur.)

* * *

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa,  “PYD’nin niyeti açık, bölgenin demografik (nüfus) yapısını değiştirmek istiyor, bunu da sistematik olarak hayata geçiriyor” dedi. Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tel Abyad ilçesine 20 kilometre mesafedeki Hamam köyünde yaşayan yaklaşık 12 bin Türkmen’in PYD baskısı sebebiyle köyü terk ettiğini hatırlattı. Mustafa, PYD’nin baskısıyla Hamam köyünde kalan yaklaşık bin Türkmen’den 200’ünün de Türkiye’ye sığındığını, diğer 800’ünün ise önce doğu tarafındaki köylere gittiğini, iki günlük aradan sonra tekrar köylerine döndüğünü, PYD’nin de tekrar gelerek Türkmenleri bir okulda topladığını ve köyü terk etmemeleri halinde havadan bombalanacaklarını bildirdiğini anlattı.

Türkmenler şimdi çevre köylerde ve tarlalarda yaşıyor!

* * *

Irak Türkmenleri’nin liderlerinden Riyaz Sarıkâhya ise Aydınlık’tan Deniz Kahraman’a “IŞİD bölgede eski yapılandırmayı yıkmak için bir müteahhittir. Amerika’nın bir müteahhidi olarak bakıyoruz. Genelde IŞİD’in yoğunlaştığı Sünni ve Türkmeneli bölgesi ile Arap Sünnilerin yoğun olduğu bölgelerdir. Burada nüfus konusunda ciddi kaydırmalar oldu. Ciddi anlamda göç ettirmeler oldu. Yaklaşık 2,5 milyon insan göç ettirildi. Bunun yaklaşık bir milyonu da Türkmen’dir. Musul ve Diyala Türkmenleri. İki ilin hemen hemen yüzde yüzü göç ettirildi” dedi.

Yani, Türkmenler sadece Suriye’nin kuzeyinden değil Irak’ın kuzeyinden de sürülüyor! Neden? Kuzey Irak’ı İsrail’e Suriye’nin kuzeyi üzerinden bağlamak için... Dolayısıyla, Suriye rejimini yıkmaya çalışmak, Büyük İsrail projesine hizmet anlamına geliyor. AKP iktidarı, bölgedeki bütün faaliyetleriyle böyle bir projeye hizmet ederken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu oyunu bozmasını ister mi?

AKP’nin istediği, erken bir seçimi kazandıracak mevzi bir başarıdır!

* * *

AKP sadece Suriye’deki rejimi değil Türkiye’deki rejimi de değiştirmeye çalışıyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin, bakanlıklara gönderdiği yazı ile her müdürlükte Saray’ın doğrudan irtibata geçebileceği bir memur seçilmesini istemesi böyle bir çabanın ürünüdür.

AKP, Suriye’de Amerikan projesini uygulamak suretiyle sebep olduğu kaosu da Türkiye’yi kendi asıl hedefi doğrultusunda dönüştürmek için kullanıyor.

Bu itibarla, AKP başta kaldıkça Türkiye’nin başı belâdan kurtulmayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları