Yılbaşı resmi tatil mi? Hangi güne denk geliyor

Yılbaşı resmi tatil mi? Hangi güne denk geliyor
2019'a sayılı günler kala binlerce vatandaş yılbaşı hangi güne denk geliyor? Yılbaşı resmi tatil mi? Sorularını merak eder hale geldi. 31 Ocak resmi tatil mi değil mi? Cevabı haberimizde.

Yılbaşı resmi tatil mi? Yılbaşı hangi güne denk geliyor? Soruları 2019 yılına sayılı günler kala sıkça aratılmaya ve merak edilmeye başladı. Dünyada en yaygın kullanılan Miladi takvime göre 1 Ocak yılın ilk günüdür. Bu sebepten dolayı 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi olarak kabul edilir. Peki, yılbaşı hangi güne denk geliyor? Yılbaşında neler yapılır? Yeni yıla ilk hangi ülke giriyor? İşte detaylar...

YILBAŞI RESMİ TATİL Mİ

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yılbaşı 1 Ocak resmi tatil ilan edilmiştir. 

YILBAŞI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR

Yılbaşı hangi gün? Sorusunun cevabı belli oldu. Yılbaşı 31 Aralık 2018 Pazartesi'yi, 1 Ocak 2019 Salı gününe bağlayan gecede kutlanacaktır.

YILBAŞINDA NELER YAPILIR

Yılbaşı’nın Hıristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel’le bir ilgisi yoktur.Hıristiyanlar arasında Noel kutlamaları Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kabul edilen 25 Aralık’ta başlar ve bir hafta devam eder. Dini bir özellik taşır. Bizim için ise yılbaşı sadece bir takvim olayıdır, hiçbir dini özelliği yoktur. Yılbaşı için alışveriş yapılması, özel yemekler hazırlanması son yıllarda yaygınlaşmıştır. Yılbaşı gecesi genellikle akraba ve yakın komşular ile birlikte geçirilir. Günümüzde eğlence yerlerinde, turistik tesislerde yılbaşını geçirme yaygınlaşmaktadır. Bizde kutlanılan yılbaşı Hıristiyan dini ile ilgisi olmasa bile, yılbaşı için özel hazırlıklar yapılması ve kutlanması, Batı kültüründen bizim kültürümüze sirayet etmiştir.

YENİ YILA İLK HANGİ ÜLKE GİRİYOR

Her sene olduğu gibi yine yeni yıla ilk giren ülke Pasifik'te ada devleti olan Kiribati olacak. Kiribati Türkiye saati ile 12.00'de yeni yıla ilk giren ülke olacak. Saat 13:00'te Yeni Zelanda, 15:00'te ise Avustralya sırasıyla yeni yıla girecek diğer ülkeler. Avustralya'dan sonra sırasıyla Japonya, Tayvan ve Çin yeni yıla girecek. Sonrasında ise Rusya yeni yılı karşılayan ülkeler arasına girmiş olacak. Bizimle birlikte aynı saatte Yunanistan, Ukrayna, Finlandiya, Mısır ve Güney Afrika'da yeni yıla girmiş olacak. Avrupanın çoğu ülkesi bizden 1 saat sonra yeni yıl coskusu yaşarkeni İngiltere 2 saat sonra yeni yıla girecek...

İlgili Haberler