Yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman başlıyor. Yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması kaç gün sürecek. Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler açık mı?

Yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman başlıyor. Yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması kaç gün sürecek. Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler açık mı?
Yılbaşı sokağa çıkma yasağı, yılbaşına saatler kala yeniden gündeme geldi. Yılbaşı sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman başlıyor?, Yılbaşı sonrası sokağa çıkma kısıtlaması kaç gün sürecek?, Yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? gibi soruların cevapları aranıyor. İşte detaylar...

Yılbaşında sokağa çıkma yasağının ne zaman başlayacağı, sokağa çıkma yasağının ne kadar süreceği ve kısıtlamalardan kimlerin muaf olacağı ile ilgili genelge geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı. Peki, bugün sokağa çıkma yasağı var mı, yasak kaçta başlıyor ve kısıtlama ne kadar sürecek?
YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’de başlayacak.
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KAÇ GÜN SÜRECEK?
1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak.  Buna göre yılbaşında toplam 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
HAFTA SONU KISITLAMASINDAKİ ESASLAR MI GEÇERLİ OLACAK
31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak.
YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?
Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak. Cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebiliyor.