Yıldırım: ABD kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı

Yıldırım: ABD kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı
Başbakan Yıldırım, "ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, KOM Daire Başkanlığında İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Gece gündüz, yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka taarruz esaslı, savunma esaslı değil, mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Özellikle de tehdidin, terör olayının gerçekleşmeden önce önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz." dedi.

"MÜTTEFİKLİK HUKUKUNA TERS"

ABD'nin bölgedeki adımlarını değerlendiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir."

"TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞI AÇIK VE NETTİR"

ABD yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."

İlgili Haberler