Yıldırım: "Biz Ahmet Kaya'yız, Şivan Perver'iz"

Yıldırım: "Biz Ahmet Kaya'yız, Şivan Perver'iz"
 AKP Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Biz aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Ahmet Kaya ve Şivan Perver’iz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Beşyol Meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Vanlıları selamlamasının ardından konuşan Binali Yıldırım, toplam 1,5 milyarlık yatırımın açılışını Vanlılarla birlikte gerçekleştireceklerini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. 117 eserin Van’a yakıştığını ifade eden Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız bugün burada olacaktı, ancak Diyarbakır’a gitti. Ben buraya geldim. Cumhurbaşkanımızın size bol bol selamını getirdim" dedi.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİZ AHME KAYA'YIZ, ŞİVAN PERVER'İZ"

"Kürt’ün Türk’ten, Laz’ın Çerkez’den üstün olduğunu kim söyleyebilir?" diyen Başbakan Yıldırım, "Birinin üstün olduğunu söylemek Cenab-ı Allah’ın iradesine saygısızlık değil mi? Allah’ın yarattığını hor görmek değil mi? ‘Her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı ayaklarımın altına aldım’ diye Peygamberimize hürmetsizlik değil mi? Allah’tan, Peygamberden böyle bildik biz. Dini, ırkı inkar etmenin insanlık suçu olduğunu biliyoruz."

"Sevgili Vanlılar, oynanan oyunu görelim, farkına varalım. Herkes şunu bilsin ki o kandil sönecek. Kandili söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil’ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin rüzgarı o Kandil’i söndürecek" diyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

Biz Menderesiz, Özal’ız, Necmettin Erbakan’ız, biz gönüller yapmaya geldik diyenlerdeniz. Ahmed-i Hani, Fakiye Teyran’ız, aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Ahmet Kaya ve Şivan Perver’iz, Nazım Nikmet’iz. Olduğu gibi görünün, göründüğü gibi olan biz; kardeşiz, biriz, beraberiz" diye konuştu.

İlgili Haberler